Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel siger de har stoppet iransk spionageforsøg på Vestbredden

Den mistænkte Taer Shaafut (Foto: Shin Bet)
Shin Bet fortalte i april om anholdelsen af jordansk forretningsmand. Mandens iranske forbindelser havde bedt ham opbygge forretningsforbindelser i Israel og Vestbredden.Shin Bet sagde torsdag, at de har anholdt jordansk forretningsmand, som forsøgte at oprette efterretningsindsamling på Vestbredden på vegne af Iran, skriver Yediot Ahronoth.

Forretningsmanden – den 32-årige Taer Shaafut, blev anholdt i april og blev for ti dage siden anklaget af ​​den militære anklager for at have været i kontakt med fjenden, været i kontakt med en fjendtlig organisation og konspirere for at bringe fjendtlige midler ind i området.

Shin Bet sagde, at Shaafut kom ind i Israel på vegne af iransk efterretning og rekruttere spioner til at samle efterretningsoplysninger til Iran.

“Forbindelsen mellem Shaafut og iransk efterretning begyndte i Libanon, da han mødte to arabisktalende operatører fra den iranske efterretning, der introducerede sig som Abu Sadek og Abu Jaafar,” sagde Shin Bet.


Shaafut, der oprindeligt er fra Hebron, har de seneste to år holdt møder med iranerne i Libanon og Syrien. Han blev instrueret i at etablere forretningsforbindelser på Vestbredden og Israel for at indsamle oplysninger.

“Som led i hans kontakter med sine iranske forbindelser, foreslog Shaafut og modtog endda godkendelse til at oprette ​​en fabrik i Jordan, der ville anvende shiitiske medarbejdere til fremtidige iranske aktiviteter,” sagde Shin Bet.

“De iranske forbindelser gav udtryk for vilje til at investere en indledende sum på omkring en halv million dollar, og herefter de nødvendige summer – alt efter, hvor meget han ville få brug for i fremtiden.”

Ifølge Shin Bet havde de iranske forbindelser givet Shaafut krypteret kommunikationsudstyr – hvorigennem information blev overført og møder blev arrangeret. Iranerne ønskede at bruge det udstyr til at overføre penge til terrorister.

“Efter han havde aflsuttet sine aktiviteter på deres vegne blev han sendt til Israel, det var planen han skulle rejse til Iran for at fuldføre sin uddannelse som agent og gennemføre avanceret træning i spionage og efterretning,” sagde Shin Bet.

“Hændelsen er endnu et eksempel på Irans igangværende forsøg på at etablere infrastruktur til operationer mod Israel på forskelllige måder ved hjælp af en stor indsats og mange ressourcer,” sagde agenturet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem