Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Mortér-granat- og raketangreb den 29. og den 30. maj – nogle informationer, du nok ikke får via de danske medier

Granat. (Foto: IDF)
Granat. (Foto: IDF)
Hér er nogle informationer om angrebene den 29. og den 30. maj fra Gaza mod Israel, som du nok ikke har hørt eller læst noget om i danske medier - og det vil være usandsynligt, hvis du kommer til det.

Hér er nogle ting du nok ikke har hørt eller læst om i danske medier – og det vil være usandsynligt, hvis du kommer til det:

Projektilerne rettes mod civile. Flere hundrede tusinde israelere søger tilflugt i beskyttelsesrum.

Ansvaret for angrebene er delt mellem den iransk-støttede palæstinensiske-islamiske jihad (PIJ) terrorgruppe og Hamas. Det er langt fra første gang – og næppe sidste gang, at rivaliserende grupper samarbejder for at angribe Israel.

Mortér-granaterne og raketterne er hovedsagelig fremstillet – og sandsynligvis også finansieret – af Iran. Nogle af mortér-granaterne var forstærket med kuglelejere for at gøre dem ekstra-skadelige.

Nogle af projektilerne har skadet el-forsyningen fra Israel til Gaza … vi kan nok forvente, at der snart kommer fordømmelse af Israel for at stoppe elforsyningen, og for at have udtrykt et ønske om at vente med reparationer,, indtil forholdene for arbejderne er sikre.

Såvel EU-ambassadøren for Israel, Emanuele Giaufret, som FNs “særlige koordinator for fredsprocesssen i Mellemøsten, Nickolay Mladenov, har ubetinget fordømt Hamas og PIJ. Det ville de måske ikke have gjort, hvis ikke en mortér-granat havde ramt en børnehave en times tid før børnene ankom – men lidt har også sin ret! Desværre tilføjede Mladenov den vanlige remse om, at alle involverede skal udvise tilbageholdenhed (“show restraint”).

Israel har indledt sit modangreb ved at bombe en række militære mål på Gazastriben – dette bliver nok rapporteret – og måske blæst stort op – i de danske medier. Du får nok ikke noget at vide om, at modangrebet også omfattede ødelæggelsen af den nok mest spektakulære af Hamas’ angrebs- og smuglingstunnel. Tunnelen strakte sig over to kilometer, med en linjeføring via Egypten, og med en afslutning 900 meter ind i israelsk territorium.

Kilder og noter
Samtlige kildehenvisninger i artiklen er på engelsk.
Læs mere her på miff.dk om Irans ledende rolle i forsøgene på at tilintetgøre Israel: Du bør støtte Israel, fordi Israel er det eneste land i verden, som konstant trues med udslettelse – Iran

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem