Vestlige diplomater: – Israelsk F-35 ramte iranske raketter i Irak

I løbet af den sidste måned har Israel ramt iranske våbenlagre i Irak to gange.

Benjamin Netanyahu foran et af Israels F-35 jægerfly på flyvebasen Netavim. Israel får 50 tilsvarende fly inden 2024. (Foto: GPO)

Ifølge “vestlige diplomatiske kilder” har et israelsk F-35 jagerfly angiveligt angrebet en iransk raketoplagring nordøst for Bagdad d. 19 juli, skriver avisen Asharq Al-Awsat.

Et andet angreb skal have været udført i søndags, denne gang også mod Ashraf-basen i Irak. – Angrebet ramte iranske “rådgivere” og en last med ballistiske missiler, der for nylig var ankommet fra Iran, sagde de anonyme kilder til den arabisksprogede avis i London.

I de senere år har det israelske luftvåben gennemført et stort antal bombeangreb for at stoppe Irans militære opbygning i Syrien.

Det er første gang der frigives rapporter om israelske bombeangreb på iranske mål i Irak. Israelske myndigheder har ikke kommenteret rapporterne om angrebene, skriver Jerusalem Post.

Tidligere artikelDanmark burde følge USA og flytte ambassaden til Jerusalem
Næste artikelUSA vil fremlægge fredsplan ved møde med arabiske ledere
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.