Røg og flammer efter israelsk luftangreb mod mål i Khan Younis i Gaza, 5. august 2022. (Foto: Flash90)

IDF-operation mod Palæstinensisk Islamisk Jihad i Gaza fortsætter

Den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad har angrebet flere israelske byer med over 160 raketter - flere hundrede tusind israelere har tilbragt natten i beskyttelsesrum. Det israelske forsvar udtaler at de er klar til en langvarig operation mod terrorgruppen. I nat blev 19 terrorister anholdt i Judæa og Samaria.

Israels forsvarshær (IDF) fortsætter deres operation i dag mod den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) i Gaza. Flere terrorister er blevet dræbt i IDF-luftangreb, inkl. PIJ leder Tayseer Jabari, skriver Jerusalem Post.

IDF udtaler at israelske jagerfly, droner, helikoptere og kampvogne har ramt over 40 PIJ-mål – inkl. militærbaser, våpenproduktion, våpenlagre, observationsposter og andet.

Siden fredag aften har PIJ angrebet israelske byer i syd- og central Israel med over 160 raketter. 130 raketter trængte ind i israelsk territorium – de fleste blev dog nedskudt at Israels missilforsvar Iron Dome. Andre raketter eksploderede i øgeområder eller i havet. 30 raketter eksploderede i Gaza.

Lørdag morgen fortsatte PIJ-raketangrebene mod Israel. En person blev lettere såret af et raketangreb mod et israelsk samfund tæt på Gaza, indtil videre er der ingen meldinger om alvorligt sårede. Derudover er mange israelere blevet behandlet for chok. Flere hundrede tusind israelere har tilbragt natten i beskyttelsesrum.
Udover IDF-operationen mod PIJ i Gaza, har IDF også udført operationer mod terrorgruppen i Judæa og Samaria (Vestbredden). Natten til lørdag blev 19 PIJ-tilknyttet personer anholdt.
PIJ er en mindre terrorgruppe end Hamas som kontrollerer Gaza (begge terrorgrupper støttes af Iran).
Se et kort klip om PIJ her:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp