Israelske jagerfly og tankfly deltog i storstillet øvelse som simulerede angreb på iranske atomanlæg. (Illustrationsfoto: IDF)

Flere hundrede israelske fly simulerede storstilet angreb på Irans atomanlæg

Israel arbejder på at blive klar med et militært alternativ for at stoppe Irans atomvåbenprogram.

Den 1. juni deltog flere hundrede israelske fly, inkl. jagerfly og tankfly fra forskellige baser i Israel og Cypern i fællesøvelse. Øvelsen havde til formål at øve angreb mod mål langt fra Israels grænser, skriver Jerusalem Post.

Simuleringen er en del af en månedslang øvelse, som foregår både i Israel og på Cypern. Israel har de seneste år taget skridt for at få et militært alternativ på plads som kan stoppe Iran fra at udvikle atomvåben.

Det israelske forsvar planlægger flere militære alternativer hvis atomforhandlingerne mellem og Vesten fejler og gennemfører nu den største øvelse i landets historie. Et af de militære alternativer for at ødelægge de iranske atomanlæg blev øvet under øvelsen.

Udover at øve et angreb på iranske atomanlæg, øver IDF også konsekvenserne som et angreb vil få. det forventes at et sådant angreb vil resultere i at Irans håndlanger i Libanon, terrororganisationen Hizbollah vil gå i krig mod Israel. Derfor øver israelske elitestyrker også kamphandlinger på forskellig tærren på Cypern.

– Vi vil slå hårdt tilbage mod dem som truer sikkerheden for vores indbyggere i Israel, udtalte forsvarsminister Benny Gantz.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp