Her ses dagens fangst af skydevåben som belv forsøgt smuglet ind i Israel via Jordan, 2. maj 2022. (Foto: Israelsk politi)

Israelsk politi har fanget smuglere med 20 skydevåben

Israelske sikkerhedsstyrker har de seneste uger beslaglagt flere store forsøg på at smugle våben ind i landet via Jordan. Våbene kunne være endt i kriminelle hænder eller hos terrorister.

Israelsk politi har i dag fanget to palæstinensiske mænd i Syd-Israel, der forsøgte at smugle våben ind over grænsen fra Jordan.

Smuglerne er to palæstinensere i 30’erne fra Betlehem og havde 20 pistoler i deres besiddelse da de blev fanget tæt på Tel Arad som ligger vest for Det Døde Hav.

Ifølge politiet var våbene på vej til Judæa og Samaria (Vestbredden). Mange af de våben som smulges ind fra Jordan ender hos israelske arabere og bruges både i deres kriminelle miljøer og til at begå terrorangreb. Værdien af de beslaglagte våben på det sorte marked estimeres at være omkring 1 millioner kroner.

– Vi er fast besluttet på at bekæmpe kriminalitet i det arabiske samfund og konfiskere ulovlige våben. Politiet har nu beslaglagt 20 håndvåben i Arad. Vi vil fortsætte arbejdet til vi har renset Israel for ulovlige våben, siger premierminister Naftali Bennett.

De seneste år har der været en volds- og drabsbølge i det israelsk-arabiske samfund. Bevæbnede kriminelle klaner har været i åben krig med hinanden. Det arabiske samfund i landet lider under over 100 årlige drab og intet tyder på at udviklingen er ved at vende. Det har fået politiet til at afsætte store ressourcer i kampen mod kriminelle miljøer.

Til trods for at både politi og militær bruger meget store ressourcer i kampen mod våbensmugling, erkender de at mange våben alligevel vel kommer ind i landet fra Jordan. Det skyldes at grænsen mod Jordan står mere eller mindre åben uden høje hegn, det har gjort ruten til våbensmuglernes favorit.

I sidste uge blev 24 håndvåben beslaglagt i endnu et forsøg på at smugle våben ind i Israel fra Jordan. 

I februar beslaglagde Israels forsvar 50 skydevåben på vej ind over grænsen.

I november 2021 beslaglagde israelsk politi den største våbensmugling i landets historie.

For nylig blev der desuden beslaglagt 100 granater og to skydevåben på vej ind i landet fra Libanon. Israelsk politi vurdere at våbene blev forsøgt smuglet ind af den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah og skulle bruges i terrorangreb i Israel.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp