Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

To døde efter militærhelikopter er styrtet

Her ses nødblus som oplyser nattehimlen i området hvor en helikopter fra Israels luftforsvar styrtede ned, 4. januar 2021. (Foto: Flash90)
En helikopter fra Israels luftforsvar er styrtet ned udenfor kysten af Haifa. Et tredje besætningsmedlem blev såret men overlevede.

To piloter fra Israels forsvarshær blev natten til tirsdag dræbt efter helikopteren som de fløj i styrtede i havet ved byen Haifa i det nordlige Israel. Et tredje besætningsmedlem blev moderat såret ved styrtet og behandles nu på hospitalet.

Redningsmandskab var hurtigt fremme og fik besætningsmedlemmerne op af vandet, desværre stod livet af to besætningsmedlemmer ikke til at redde. De to dræbte er oberstløjtnant Erez Sachyani og major Chel Fogel, skriver Times of Israel.

– Det er en meget trist nat. På vegne af Israels indbyggere, sender jeg mine dybeste kondolencer til de dræbtes familier. Vi ønsker det såret besætningsmedlem god og hurtig bedring, siger Israels premierminister Naftali Bennett.

Ulykken skete under træning. Helikopteren er af typen Eurocopter AS565 Panther, som hovedsageligt bruges til operationer til søs, helikopteren kan lande på israelske marinefartøjer – især Sa’ar-5-klassen. Israels forsvarshær har besluttet at alle helikoptere af samme type, indtil videre skal forblive på jorden. På nuværende tidspunkt spekuleres der ikke i ulykke-årsagen, ulykken omtales som en ulykke. Det kom ingen varsel før helikopteren styrtede.

Helikoptertypen har omkring 25 år på bagen, men menes at være i god stand. Planen er at helikoptertypen i løbet af de kommende år, vil blive erstattet af Seahawk-helikoptere, som er marineversionen af Blackhawk-helikopteren.

Israels forsvarshær har gennem årene desværre været ramt af flere dødelige helikopterulykker. I 2017 døde en pilot da en Apache-helikopter styrtede under landing. Co-piloten blev alvorlig såret ved ulykken.

I 2010 styrtede en Yasur-helikopter (Sikorsky CH-53 Sea Stallion) under fælles øvelse med det romanske luftforsvar. Alle fem besætningsmedlemmer omkom ved ulykken. Styrtet menes at være forårsaget af menneskelige fejl.

I 1997 kolliderede to Yasur-helikoptere i luften på vej til den daværende sikkerhedszone i Syd-Libanon – her blev 73 israelske soldater dræbt i Israels værste flyulykke.

Major Chel Fogel (t.v.) og oberstløjtnant Erez Sachyani omkom i helikopterstyrt natten til 4. januar. (Foto: IDF)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem