Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Gigantisk ballon skal opdage raketter på vej mod Israel

Gigantisk luftballon med avanceret radar og sensorer i sin base i Israel, 3. november. (Foto: Forsvarsministeriet)
Luftballonen skal bidrage til at opretholde Israels militære fordel.

Israel forbereder sig på at opsende gigantisk luftballon udstyret med avancerede systemer som skal opdage raketter og fjendtlige fly, meddeler Israels forsvarsministerium. Luftballonen skal svæve over Nord-Israel.

Radarsystemet er en del af det israelske forsvars plan for at forbedre landets luftforsvar – særligt i nord, efter iranske droner og krydsermissiler har spredt sig i regionen, skriver Times of Israel.

Luftballonen vil svæve højt over området med henblik på at opdage indkommende langtrækkende missiler, krydsermissiler og droner. Israel har allerede flere radarsystemer som skal opdage indkommende trusler. Den nye luftballon skal udfylde og forbedre det eksisterende system.

– Sensorsystemet vil med sin høje placering i luften give vigtig teknologisk og operationel fordel, så vi tidligt og præcist kan opdage indkommende trusler, siger Boaz Levy fra Israel Aerospace Industries, som har været med til at udvikle systemet.

Luftballonen er en af de største af sin slags udviklet i fællesskab mellem Israel og USA. De seneste måneder har systemet gennemgået de sidste tests og blevet klar til operationel placering over Nord-Israel.

Amikam Norkin som er chef for det israelske luftforsvar, hylder det nye system og siger at det vil bidrag til en bedre beskyttelse af Israel og landets suverænitet.

Det israelske forsvar frygter at landets militære fordel i løbet af få år vil blive sat på prøve, det skyldes blandt andet at Mellemøsten bliver fyldt med iransk producerede droner og krydsermissiler. De udgør langt større trussel mod Israel end nogle af de raketter som terrorgrupperne i regionen har haft frem til nu.

I lyset af den trussel har IDF planer om at have fuld og permanent dækning på plads over luftrummet i Nord-Israel i løbet af de kommende to år. IDF har planer om eventuelt at udvide det til hele landet.

Udover ovennævnte er Israel også begyndt at optrappe beskyttelse af befolkningen i Nord-Israel med beskyttelsesrum og sikrede rum (forkortet kaldes det for Mamad på hebraisk).

Luftballonen skal supplere allerede eksisterende radarsystem i Israel, som varsler om indkommende raketter.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem