Første internationale droneøvelse

Dronepiloter fra USA, Storbritannien, Tyskland, Italien og Frankrig deltager i øvelsen.
Dronepiloter fra fem lande foruden Israel, deltager i øvelsen i Israel, som begyndte 12. juli 2021. (Foto: Det israelske forsvar)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israels flyvåben er i gang med historiens alle første internationale droneøvelse og er vært for dronepiloter fra fem lande.

Øvelsen som kaldes for Blue Guardian løber over tro uger. I løbet af øvelsen vil de udenlandske dronepiloter betjene det israelske flyvevåbens Hermes-450 drone.

– Under øvelserne vil forskellige scenarier blive simuleret, eksempelvis støtte fra luften til landtropper, opklaring, efterretning og samarbejde med forskellige styrker i luften, udtaler det israelske forsvar – gengivet i Times of Israel.

Dronepiloter fra USA, Frankrig, Italien, Tyskland og Storbritannien deltager i fælles øvelsen. IDF udtaler at øvelsen som er den største af sin slag nogensinde, har strategisk betydning i kraft af luftforsvarets samarbejde med andre lande.

– Israel er pioner inden for droner. Øvelsen er en platform for gensidigt studie og vækst. Øvelsen har national betydning og indflydelse på etablering af luftforsvar på internationalt niveau, udtaler Amikam Norkin, chef for luftforsvaret.

Øvelsen afholdes på flybasen Palmachim, centralt i Israel.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelVil «restarte» Israels forhold til Europa
Næste artikelStudie: Antisemitisk indhold på TikTok steget med 912%
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise