Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Første internationale droneøvelse

Dronepiloter fra fem lande foruden Israel, deltager i øvelsen i Israel, som begyndte 12. juli 2021. (Foto: Det israelske forsvar)
Dronepiloter fra USA, Storbritannien, Tyskland, Italien og Frankrig deltager i øvelsen.

Israels flyvåben er i gang med historiens alle første internationale droneøvelse og er vært for dronepiloter fra fem lande.

Øvelsen som kaldes for Blue Guardian løber over tro uger. I løbet af øvelsen vil de udenlandske dronepiloter betjene det israelske flyvevåbens Hermes-450 drone.

– Under øvelserne vil forskellige scenarier blive simuleret, eksempelvis støtte fra luften til landtropper, opklaring, efterretning og samarbejde med forskellige styrker i luften, udtaler det israelske forsvar – gengivet i Times of Israel.

Dronepiloter fra USA, Frankrig, Italien, Tyskland og Storbritannien deltager i fælles øvelsen. IDF udtaler at øvelsen som er den største af sin slag nogensinde, har strategisk betydning i kraft af luftforsvarets samarbejde med andre lande.

– Israel er pioner inden for droner. Øvelsen er en platform for gensidigt studie og vækst. Øvelsen har national betydning og indflydelse på etablering af luftforsvar på internationalt niveau, udtaler Amikam Norkin, chef for luftforsvaret.

Øvelsen afholdes på flybasen Palmachim, centralt i Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem