Kan du se soldaten på billedet?

Ny israelsk camouflageteknologi gør soldater «usynlige».
Kan du se soldaten på billedet? (Foto: Polaris Solutions)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den israelske virksomhed Polaris Solutions, som laver overlevelsesprodukter, har udviklet camouflageteknologi som gør soldater på slagmarken usynlige, skriver Jerusalem Post.

I samarbejde med forsvarsministeriet i Israel har virksomheden udviklet Kit 300, et innovativt camouflage stof lavet af et materiale som giver multispektral camouflage. Ifølge virksomheden findes der ikke noget lignende på markedet i dag.

– Så vidt vi ved og ud fra hvad vi har set i andre militær i verden, er vores produkt unikt. For at fastslå det registrerede vi faktisk patent på produktet i mange lande verden over, siger Asaf Picciotto, chef og medgrundlægger.

Camouflagen er lavet af et et særligt TVC-materiale, Thermal Visual Concealment, som skjuler termisk energi og består af metaller, polymerer og mikrofibre. TVC gør at soldaterne bliver meget vanskeligere at opdage både med det blotte øje og med varmesøgende teknologi. Dermed kan det bruges til spionage og rekognoscering i et bredt spekter af militære scenarier.

Ideen til teknologien kom i 2006 under Anden Libanon-krig. På det tidspunkt var Picciotto i en specialenhed i IDF og så hvordan soldater på jorden har behov for mere beskyttelse mod fjendens natkikkert og varmesøgende utstyr.

– Du må være bedre end fjenden og vi indså at der var store huller i overlevelsesdelen, mindes den tidligere specialsoldat.

Polaris Solutions blev nogle år senere, i 2010, og har hovedkvarter i den israelske kystby Cæsarea. Flere tidligere soldater fra specialstyrkerne har biddraget med deres ekspertise til virksomheden, som også producerer andre stærke og holdbare tekstiler samt andre patenterede militære produkter.

Kit 300 blev specielt udviklet for at imødekomme nye og stadigt stigende udfordringer på slagmarken.

– Camouflagenet har ikke ændret sig meget de seneste 50 år. Vi ønskede derfor at få indført en ny type på markedet, siger markedsdirektør Yonatan Pinkas.

Hvert stykke stof i camouflage er tilpasset forskellige miljøer, som tæt vegetation eller ørkenlandskab. Virksomheden tilpasser mønstre og farvestoffer baseret på kundebehov og geografi. Udover Israel samarbejder virksomheden også internationalt, blandt andet med specialstyrker i Canada og USA.

Selv om virksomhedens teknologi er unik er de ikke alene om at udvikle banebrydende teknologi for at gøre sig usynlig. På sigt vurderer Polaris Solution at man vil kunne producerer usynlighedskapper som indtil nu kun kunne ses på film.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelKraftig stigning i palæstinensernes støtte til Hamas
Næste artikelSe Pallywood i aktion
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise