Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Kan du se soldaten på billedet?

Kan du se soldaten på billedet? (Foto: Polaris Solutions)
Ny israelsk camouflageteknologi gør soldater «usynlige».

Den israelske virksomhed Polaris Solutions, som laver overlevelsesprodukter, har udviklet camouflageteknologi som gør soldater på slagmarken usynlige, skriver Jerusalem Post.

I samarbejde med forsvarsministeriet i Israel har virksomheden udviklet Kit 300, et innovativt camouflage stof lavet af et materiale som giver multispektral camouflage. Ifølge virksomheden findes der ikke noget lignende på markedet i dag.

– Så vidt vi ved og ud fra hvad vi har set i andre militær i verden, er vores produkt unikt. For at fastslå det registrerede vi faktisk patent på produktet i mange lande verden over, siger Asaf Picciotto, chef og medgrundlægger.

Camouflagen er lavet af et et særligt TVC-materiale, Thermal Visual Concealment, som skjuler termisk energi og består af metaller, polymerer og mikrofibre. TVC gør at soldaterne bliver meget vanskeligere at opdage både med det blotte øje og med varmesøgende teknologi. Dermed kan det bruges til spionage og rekognoscering i et bredt spekter af militære scenarier.

Ideen til teknologien kom i 2006 under Anden Libanon-krig. På det tidspunkt var Picciotto i en specialenhed i IDF og så hvordan soldater på jorden har behov for mere beskyttelse mod fjendens natkikkert og varmesøgende utstyr.

– Du må være bedre end fjenden og vi indså at der var store huller i overlevelsesdelen, mindes den tidligere specialsoldat.

Polaris Solutions blev nogle år senere, i 2010, og har hovedkvarter i den israelske kystby Cæsarea. Flere tidligere soldater fra specialstyrkerne har biddraget med deres ekspertise til virksomheden, som også producerer andre stærke og holdbare tekstiler samt andre patenterede militære produkter.

Kit 300 blev specielt udviklet for at imødekomme nye og stadigt stigende udfordringer på slagmarken.

– Camouflagenet har ikke ændret sig meget de seneste 50 år. Vi ønskede derfor at få indført en ny type på markedet, siger markedsdirektør Yonatan Pinkas.

Hvert stykke stof i camouflage er tilpasset forskellige miljøer, som tæt vegetation eller ørkenlandskab. Virksomheden tilpasser mønstre og farvestoffer baseret på kundebehov og geografi. Udover Israel samarbejder virksomheden også internationalt, blandt andet med specialstyrker i Canada og USA.

Selv om virksomhedens teknologi er unik er de ikke alene om at udvikle banebrydende teknologi for at gøre sig usynlig. På sigt vurderer Polaris Solution at man vil kunne producerer usynlighedskapper som indtil nu kun kunne ses på film.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem