Golanibrigade under øvelse i det nordlige Israel. (Foto: IDF)

IDF planlægger stor krigsøvelse

Gennemføres for at forbedre det israelske forsvares beredskab og kampevne.

Det israelske forsvar siger de planlægger gennemførelse af stor militærøvelse til sommer som skal simulere krig på flere fronter, skriver Israel Hayom.

– Strukturen på øvelserne, som i skrivende stund forberedes, vil omfatte scenarier på flere fronter både i nord og i syd, siger det israelske forsvar i udtalelse.

Datoen for øvelsen er fortsat under overvejelse. Corona-begrænsninger er en stor udfordring for planlægningen. IDF siger formålet med den enorme øvelse er «at forbedre IDFs beredskab og kampevne».

Værnepligtige og reserveenheder fra hver regional kommando, gren og direktorat vil deltage i øvelsen, som vil foregå «i luften, til søs og til lands». Øvelserne vil blive observeret og evalueret af regeringen og forsvarsministeriet.

– Øvelserne vil simulere storstilede koordinerede landmanøvrer bag fjendens linjer, baseret på generalstabens kapacitet, samt specialstyrkernes operationer, siger IDF.

I tidligere øvelser har militæret testet sin evne til at håndtere en kidnapning på Vestbredden (Judæa og Samaria), en krig mod Hizbollah i det nordlige Israel, modvirke et massivt cyberangreb og håndtere maritime trusler i nord.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp