Her er Israels nyeste krigsskib

Skal give bedre beskyttelse til israelske interesser i Middelhavet.
Sa’ar 6 er det mest avanceret krigsskib i den israelske marine. Israel har nu fået det første af i alt fire skibe. (Foto: IDF)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israel fik onsdag 2. december sit første af i alt fire nye krigsskibe i klassen Sa’ar 6. Det blev markeret med en ceremoni ved havnen i Haifa. Skibet, som er bygget i Tyskland, blev bestilt af Israel i 2015, skriver Jerusalem Post.

– Det er en stor dag for staten Israel, IDF og flåden, sagde generalmajor Aviv Kochavi, leder af det israelske forsvar, ved starten af ceremonien.

Kontreadmiral Eyal Harel siger de fire skibe i korvet-klassen vil føre til «en dramatisk forbedring» i Israels evne til at forsvare sig mod regionale fjender, inklusiv Iran. Skibene vil i langt større grad kunne beskytte israelske gas- og olieinstallationer i Middelhavet, som den Iran-støttede libanesiske terrorgruppe Hizbollah har truet med at angribe.

Selv om skipene er bygget i Tyskland er de proppet med israelsk teknologi, som sensorer og missiler. Skipene har også en maritim utgave av rakettskjoldet Iron Dome, som gjør at skipene kan forsvare strategiske interesser ute på havet mot rakettangrep. De fire skipene vil ha den mest avanserte radaren som finnes på noe skip i verden.

– Dette skib og skibene som er på vej vil styrke flåden, øge IDFs militære overtag og forbedre forsvaret af landets grænser, siger IDF-chefen.

Præsident Reuven Rivlin og IDF-chef Aviv Kochavi ombord på det nye skib INS Magen. (Foto: GPO)

I tillæg til raketskjoldet vil skibene også have 16 anti-skibsraketter, en 76mm hurtigskydende kanon, to fjernstyrtede 25mm maskinkanoner og to 324mm torpedoskydere for at kunne angribe fjendtlige ubåde.

Sammenlignet med resten af det israelske forsvar er flåden relativ lille. Men tilførslen af fire nye top moderne Sa’ar-6-skibe vil være et stort løft for en af IDFs vigtigste forsvarsgrene. Sammen med den aldrende Sa’ar 5-klasse, som er næsten 30 år gammel, vil flåden nu have en stærk ryggrad af 15 missilskibe.

Israels præsident Reuven Rivlin sagde under ceremonien at det ikke havde været muligt at få skibene uden et tæt samarbejde mellem den tyske og den israelske forsvarsindustri.

Det første nye skib har fået navnet INS Magen. De tre andre hedder INS Oz, INS Atzma’utand og INS Nitzhan, som er ventet at komme til Israel ved udgangen af 2021. Skibene blev bygget af industrigiganten Thyssenkrupp i Kiel i Tyskland. I tillæg til de fire krigsskibe har Thyssenkrupp også bygget Israels tre nye ubåde.

Ifølge den amerikanske tænketank Center for International Maritime Security vil skibene og de nye ubåde øge Israels muligheder for at gennemføre et direkte angreb på Iran.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelEU vil tage kampen op mod antisemitisme
Næste artikelMIFFs leder kåret på liste med Biden, Trump, Kasparov og 96 andre
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise