– Dette var en melding til Iran

Det israelske forsvar har bombet flere iranske mål i Syrien.
Illustrationsfotoet er fra en regime-venlig kilde og viser antiluftskyts som forsøger at nedskyde israelske raketter udenfor den syriske hovedstad Damaskus. Billedet er fra et israelsk angreb i maj 2018.Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

En iransk kommandobase nær lufthavnen i den syriske hovedstad Damaskus var blandt målene som natten til onsdag 18. november blev bombet af den israelske hær (IDF). Luftangrebet var et svar på at israelske soldater blev forsøgt angrebet langs grænsen med Syrien, skriver avisen Times of Israel.

Ifølge IDF var de flere luftangreb udført inde i Syrien en melding til Iran om at komme ud af Syrien, især fra grænseområdet med Israel. Israelske jagerfly har angiveligt bombet otte mål inde i Syrien, omkring halvdelen i nærheden af Damaskus og resten langs grænsen ved Golanhøjderne.

Angrebet mod iranske mål i Syrien sker kort tid efter at antipersonalminer blev opdaget i et israelsk-kontrolleret territorium på Golanhøjderne. Minerne er ifølge IDF blevet plantet af en Iran-loyal milits på vegne af den islamiske republik. Minerne skulle ramme israelske soldater, men blev opdaget og uskadeliggjort.

Tre antipersonalminer blev plantet på israelsk-kontrolleret territorium efter ordre fra Iran. (Foto: IDF)

Ifølge IDFs talsperson Hidai Zilberman var luftangrebene rettet mod anlæg kontrolleret af Irans revolutionsgardes Quds-styrke, som kontrollerer flere iransk-loyale militser i Syrien. Derudover bombede israelske jagerfly en syrisk militærbase og flere syriske luftværnsbatterier som skød mod jagerflyene.

Ifølge Zilberman forsøgte Israel at sende lignende besked til Iran og Syrien i august, efter et andet forsøg på at plante bomber langs grænsen, men «beskeden blev tydeligvis ikke forstået som den burde». Han siger videre at IDF ser på iransk tilstedeværelse i Syrien som en uacceptabel trussel og at de vil gøre alt som står i deres magt for at forhindre det.

IDF er forberedt på gengældelse fra Iran eller Syrien. Raketforsvaret Iron Dome og andre luftforsvarssystemer er i beredskab.

Bombeeksperter fra det israelske forsvar undersøger området hvor minerne blev fundet. (Foto: IDF)


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise