Al-Masri hedder egentlig Abdullah Ahmed Abdullah, var en af FBI's mest eftersøgte. (Foto: FBI)

Israelske agenter har angiveligt dræbt al-Qaidas næstleder

Blev skudt og dræbt på åben gade i Teheran.

På vegne af USA har to israelske agenter angiveligt dræbt al-Qaidas næstleder Abu Muhammad al-Masri på åben gade i den iranske hovedstad Teheran, ifølge avisen New York Times. Indtil videre har ingen påtaget sig skylden for attentatet.

Al-Masri var anklaget for at være hjernen som stod bag to dødelige angreb mod USA’s ambassader i Kenya og Tanzania i 1998. Angrebene kostede i alt 224 menneskeliv. Attentatet mod ham skete 7. august, nøjagtig 22 år efter ambassade-angrebene, men sagen er ikke blevet offentlig kendt før nu.

To mænd på motorcykel kørte op på siden af al-Masri’s bil i Teheran og åbnede ild. Også al-Masris datter, som var Osama bin Ladens søn Hamza bin Ladens enke, mistede livet under attentatet. New York Times skriver at attentatet blev udført af israelske Mossad-agenter, men ifølge israelske medier blev det angiveligt udført af «udenlandske agenter aktiveret af Israel».

Hverken israelske eller amerikanske myndigheder har påtaget sig ansvaret for attentatet. Dødsfaldet er heller ikke blevet offentliggjort af Iran eller al-Qaida.

Den israelske avis Israel Hayom skriver at næstlederen i al-Qaida planlagde terrorangreb mod jøder og israelere verden over da han blev skudt ned og dræbt i Iran. Al-Masri var en af de fremmeste medlemmer i al-Qaida og var ventet at skulle overtage styringen af terrorgruppen efter nuværende leder Ayman al-Zawahri.

Israelske soldater deltager i redningsarbejdet efter terrorangrebet mod den amerikanske ambassade i Nairobi. (Foto: IDF)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp