Israelske agenter har angiveligt dræbt al-Qaidas næstleder

Blev skudt og dræbt på åben gade i Teheran.
Al-Masri hedder egentlig Abdullah Ahmed Abdullah, var en af FBI's mest eftersøgte. (Foto: FBI)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

På vegne af USA har to israelske agenter angiveligt dræbt al-Qaidas næstleder Abu Muhammad al-Masri på åben gade i den iranske hovedstad Teheran, ifølge avisen New York Times. Indtil videre har ingen påtaget sig skylden for attentatet.

Al-Masri var anklaget for at være hjernen som stod bag to dødelige angreb mod USA’s ambassader i Kenya og Tanzania i 1998. Angrebene kostede i alt 224 menneskeliv. Attentatet mod ham skete 7. august, nøjagtig 22 år efter ambassade-angrebene, men sagen er ikke blevet offentlig kendt før nu.

To mænd på motorcykel kørte op på siden af al-Masri’s bil i Teheran og åbnede ild. Også al-Masris datter, som var Osama bin Ladens søn Hamza bin Ladens enke, mistede livet under attentatet. New York Times skriver at attentatet blev udført af israelske Mossad-agenter, men ifølge israelske medier blev det angiveligt udført af «udenlandske agenter aktiveret af Israel».

Hverken israelske eller amerikanske myndigheder har påtaget sig ansvaret for attentatet. Dødsfaldet er heller ikke blevet offentliggjort af Iran eller al-Qaida.

Den israelske avis Israel Hayom skriver at næstlederen i al-Qaida planlagde terrorangreb mod jøder og israelere verden over da han blev skudt ned og dræbt i Iran. Al-Masri var en af de fremmeste medlemmer i al-Qaida og var ventet at skulle overtage styringen af terrorgruppen efter nuværende leder Ayman al-Zawahri.

Israelske soldater deltager i redningsarbejdet efter terrorangrebet mod den amerikanske ambassade i Nairobi. (Foto: IDF)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel– Ekstremistiske jøder modarbejder den hurtige spredning af islam i Europa
Næste artikelHamas TV opildner til knivangreb, skudangreb og bilangreb
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise