Avis: Israel køber F-22 Raptor

Hidtil har USA nægtet at sælge kampflyet til andre lande.

To amerikanske F-22 Raptor fly over Syrien, 2. februar 2018. (Foto: Det amerikanske forsvarsministerium)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

USA’s forsvarsminister Mark Esper har angiveligt meddelt til israelske embedsmænd under et besøg i Israel at Trump-administrationen vil godkende salg af det avancerede jagerfly F-22 Raptor til Israel, ifølge en saudiarabisk-ejet avis baseret i London.

Avisen skriver at USA’s præsident Donald Trump har givet sin godkendelse til salget af F-22 Raptor og præcisionsstyrede bomber til Israel. Men et salg er afhængig af en lovændring i USA’s Kongres. I dag er der forbud mod eksport af F-22 Raptor.

Årsagen til at USA ikke har ønsket at sælge jagerflyet har været frygt for at den overlegne stealth-teknologi skulle havne i hænderne på Rusland eller Kina.

Israel har tidligere fået afslag på forespørgsler om å købe F-22. Nu har de angivelig fået tilladelse til at købe det avancerede jagerfly for at opretholde Israels kvalitative militære overtag i Mellemøsten. Det sker efter at USA angiveligt er gået med til at sælge 50 F-35, et andet avanceret jagerfly, til Emiraterne.

I dag er Israel det eneste land i Mellemøsten som har F-35, men det vil ændre sig med salget til Emiraterne. Mens F-35 er nyere og mere moderne end F-22, regnes sidstnævnte af flere for at være et bedre fly ved luft-til-luft kamp.

USA’s forsvarsminister Mark Esper har i løbet af en måneds tid deltaget i tre møder med blandt andet Israels forsvarsminister Benny Gantz, Israels premierminister Benjamin Netanyahu og leder af det israelske forsvar, Aviv Kohavi. Ifølge kilder har diskussionerne handlet om hvordan man kan opretholde Israels kvalitative militære overtag i regionen.

I dag er Israel det eneste land i Mellemøsten som har jagerflyet F-35, men USA ønsker at sælge 50 fly til Emiraterne. For at opretholde Israels kvalitative militære overtag vil USA sælge F-22 til Israel. På billedet ses to israelske F-35 over Syd-Israel. (Foto: IDF Spokesperson)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)