Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Kan stoppe atombombe på vej mod Israel

Israel har gennemført vellykket test af raketforsvarssystemet ARROW 2. (Foto: Israel Aerospace Industries (IAI)
Israel har gennemført vellykket test af raketforsvarssystemet ARROW 2.

Israel har sammen med det amerikanske missilforsvarsagentur (MDA) gennemført vellykket test af raketforsvarssystemet Arrow-2. Systemet kan opfange langdistancemissiler, oplyser Israels forsvarsministerium i en erklæring. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Se systemet i aktion her:

Systemet opfangede et mål som simulerede et langdistance jord- til jord missil – lig det som Iran kan affyre mod Israel. Det gælder bandt andet Shahab 3 som er et mellemlangt ballistisk missil med et eksplosivt sprænghoved.

– Målet simulerede hvad vores største fjende kunne finde på at angribe os med, siger Moshe Patel, leder af Israel Missile Defense Organization (IMDO) i forsvarsministeriet.

Testen blev udført på et teststed i det centrale Israel, ledet af Israel Aerospace Industries (IAI) sammen med IMDO, en del af direktoratet for Forsvarsforskning og -udvikling (MAFAT på hebraisk), MDA og det israelske luftvåben.

Testen blev udført af IAF-servicemedlemmer sammen med ingeniører involveret i systemets udvikling. De forskellige lag af Israels luftforsvarsmekanisme blev brugt under testen for at sikre deres beredskab og effektivitet.

Boaz Levi fra IAI fortalte journalister at ”testen var perfekt, alle systemerne fungerede som forventet.”

Radaren låste fast på målet og fulgte det til det blev opfanget og ødelagt – helt efter planen.

Ifølge Levy simulerede testen et indgående missil og simulerede en trussel.

Under testen blev de opdaterede funktioner i systemet bekræftet, udtaler forsvarsministeriet.

Premierminister Benjamin Netanyahu lykønskede og sagde at “vi har endnu engang bevist at staten Israel har de stærkeste og mest avancerede forsvars- og angrebskapaciteter i verden. Jeg vil gerne udtrykke vores dybe taknemlighed til vores amerikanske allierede for den gensidige fremgang for vores sikkerhed. Vores fjender og dem som ønsker os ondt, ved at staten Israel er forberedt på enhver trussel.”

– Israel skal møde udfordringer fra både nær og fjern, og vores ‘eliteknologiske enhed’ ledet af MAFAT, IAI og andre forsvarsindustrier sikrer, at vi altid er et skridt foran vores fjender og kan forsvare israelsk luftrum mod enhver trussel, sagde forsvarsminister Benny Gantz.

Patel fortalte journalister, at målet under testen blev affyret mod Israel “fra en betydelig afstand” og blev stoppet af systemet.

Iran er den største missiltrussel mod Israel, men missiltruslen kan også komme fra Irak og Syrien. Systemet kan også klare trusler derfra, udtalte Patel.

Ifølge Patel er truslen fra præcisionsmissiler og ikke-konventionelle våben – eksempelvis atomvåben både stigende og alvorlig. Arrow 2 og Arrow 3 kan også stoppe atommissiler, udtaler Patel.

– Systemets interceptor, radar, kommando- og kontrolsystemer er blevet opgraderet gennem årene. Testen skete 20 år efter systemet blev operationelt. Systemet har gennemgået flere store opgraderinger i årenes løb for at kunne imødegå de trusler som Israel vil stå over for i fremtiden, udtalte Levi.

Arrow-2-systemet blev brugt første gang i 2017, da det stoppede tre jord-til luft missiler affyret af det syriske luftforsvar mod Israels luftforsvars jetfly.

– Den fælles israelsk-amerikanske test afspejler partnerskabet og venskabet mellem de to lande og USAs dybe engagement i Israels sikkerhed. Vi vil fortsætte samarbejdet for at styrke forsvarets kapaciteter i luft, jord, hav og cyberspace. Begge systemer demonstrerede avancerede operationelle kapaciteter. Integration af ​​begge systemer i Israels luftforsvarssystem udvider og forbedrer statens kapacitet til at forsvare sig mod nuværende og fremtidige trusler, udtaler forsvarsministeriet.

Arrow 2, ARROW 3, David’s Sling og Iron Dome danner tilsammen et flerlags israelsk forsvarssystem. Sammen giver systemerne Israel en beskyttende paraply, der er i stand til at imødegå trusler fra både korte og mellemlange missiler, der bruges af terrorgrupper i Gaza, terrororganisationen Hizbollah og de mere sofistikerede ballistiske missiler fra Iran.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem