Search
Fly fra det israelske luftforsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Fly fra det israelske luftforsvar. (Illustrationsfoto: IDF)

For første gang vil det israelske luftforsvar flyve over Dachau og den olympiske landsby i München

Den enestående flyvning vil ske under fælles træning med det tyske luftforsvar. - 71 år efter luftforsvaret blev oprettet er vi en kilde til stolthed, siger Amikam Nurkin.

Det israelske luftforsvar (IAF) sender jagerfly til Tyskland for at deltage i fælles træning mellem de to lande. Under den fælles træningen vil IAF for første gang nogensinde flyve en æres-flyvning over Dachau-koncentrationslejr, hvor mere end 30.000 jøder blev myrdet. IAF fly vil også flyve over den olympiske landsby i München, hvor 11 israelske atleter i 1972 blev myrdet af den palæstinensiske terrorgruppe Sorte September med bånd til Yasser Arafat. Det skriver den israelske Kanal 12 (N12).

Den fælles træning er planlagt til september under hensyn til Corona-restriktioner. Træningen vil inkluderer luftkampe, lange flyvninger og benzin påfyldning i luften. Beslutningen om at afholde den historiske træning til trods for de strenge restriktioner blev truffet i IAFs hovedkvarter de seneste dage. IAF samarbejder nu med deres tyske kollegaer om de sidste detaljer. Besøget er kulminationen på det dybe og unikke samarbejde mellem det israelske og det tyske luftforsvar.

Sidste sommer besøgte IAFs chef generalmajor Amikam Nurkin både Tyskland og Storbritannien for at udvikle og uddybe det internationale samarbejde mellem luftforsstyrkerne.

– Vi mødes her og husker hvad der skete i fortiden og gør alt hvad vi kan sammen for fremtiden, sagde general Nurkin under besøget.

– Vores folk husker og glemmer ikke – de har et stærkt ønske om at være et luftvåben, der garanterer fremtidige generationers fremtid. 71 år efter oprettelsen af ​​luftforsvaret er vi en kilde til stolthed og en styrkelse af Israels styrke og bånd til verden, sagde Nurkin.

I mellemtiden vil den tyske hær leje syv israelske ubemandede fly af typen Eitan. Til at starte med vil flyene operere fra luftbasen Tel Nof i nærheden af den israelske by Rehovot, hvor flere tyske hold vil gennemgå træning og uddannelse i operation af de ubemandede fly. Alt det sker som en del af deres forberedelse til at bruge flyene i kampområder i afrikanske og asiatiske lande. Målet med projektet er i fremtiden at kunne hjælpe den tyske hær, der opererer i Afghanistan og Mali.

For nylig besøgte kaptajn D og kaptajn T. – begge luftforsvars-personale fra Tyskland, IAFs 105-skvadron som led i udvekslingen af besætninger som udføres af IAF.

– Vi udveksler hold for at styrke samarbejdet mellem IAF og luftforsvarsstyrker fra hele verden, sagde Nurkin.

Samtidig besøgte israelske besætninger også Tyskland.

– Deres besøg minder meget om udenlandske besætningers besøg her. Det tyske luftvåben er meget avanceret og professionelt. Der er et bredt samarbejde mellem os om videndeling, seniormøder og fælles træning, bemærkede sergent Yoav Lang som aftjener i IAFs internationale afdeling for koordinering.

Læs også MIFFs seneste artikler om Auschwitz-Birkenau her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp