For første gang vil det israelske luftforsvar flyve over Dachau og den olympiske landsby i München

Den enestående flyvning vil ske under fælles træning med det tyske luftforsvar.
– 71 år efter luftforsvaret blev oprettet er vi en kilde til stolthed, siger Amikam Nurkin.

Fly fra det israelske luftforsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Fly fra det israelske luftforsvar. (Illustrationsfoto: IDF)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Det israelske luftforsvar (IAF) sender jagerfly til Tyskland for at deltage i fælles træning mellem de to lande. Under den fælles træningen vil IAF for første gang nogensinde flyve en æres-flyvning over Dachau-koncentrationslejr, hvor mere end 30.000 jøder blev myrdet. IAF fly vil også flyve over den olympiske landsby i München, hvor 11 israelske atleter i 1972 blev myrdet af den palæstinensiske terrorgruppe Sorte September med bånd til Yasser Arafat. Det skriver den israelske Kanal 12 (N12).

Den fælles træning er planlagt til september under hensyn til Corona-restriktioner. Træningen vil inkluderer luftkampe, lange flyvninger og benzin påfyldning i luften. Beslutningen om at afholde den historiske træning til trods for de strenge restriktioner blev truffet i IAFs hovedkvarter de seneste dage. IAF samarbejder nu med deres tyske kollegaer om de sidste detaljer. Besøget er kulminationen på det dybe og unikke samarbejde mellem det israelske og det tyske luftforsvar.

Sidste sommer besøgte IAFs chef generalmajor Amikam Nurkin både Tyskland og Storbritannien for at udvikle og uddybe det internationale samarbejde mellem luftforsstyrkerne.

– Vi mødes her og husker hvad der skete i fortiden og gør alt hvad vi kan sammen for fremtiden, sagde general Nurkin under besøget.

– Vores folk husker og glemmer ikke – de har et stærkt ønske om at være et luftvåben, der garanterer fremtidige generationers fremtid. 71 år efter oprettelsen af ​​luftforsvaret er vi en kilde til stolthed og en styrkelse af Israels styrke og bånd til verden, sagde Nurkin.

I mellemtiden vil den tyske hær leje syv israelske ubemandede fly af typen Eitan. Til at starte med vil flyene operere fra luftbasen Tel Nof i nærheden af den israelske by Rehovot, hvor flere tyske hold vil gennemgå træning og uddannelse i operation af de ubemandede fly. Alt det sker som en del af deres forberedelse til at bruge flyene i kampområder i afrikanske og asiatiske lande. Målet med projektet er i fremtiden at kunne hjælpe den tyske hær, der opererer i Afghanistan og Mali.

For nylig besøgte kaptajn D og kaptajn T. – begge luftforsvars-personale fra Tyskland, IAFs 105-skvadron som led i udvekslingen af besætninger som udføres af IAF.

– Vi udveksler hold for at styrke samarbejdet mellem IAF og luftforsvarsstyrker fra hele verden, sagde Nurkin.

Samtidig besøgte israelske besætninger også Tyskland.

– Deres besøg minder meget om udenlandske besætningers besøg her. Det tyske luftvåben er meget avanceret og professionelt. Der er et bredt samarbejde mellem os om videndeling, seniormøder og fælles træning, bemærkede sergent Yoav Lang som aftjener i IAFs internationale afdeling for koordinering.

Læs også MIFFs seneste artikler om Auschwitz-Birkenau her.

Tidligere artikelØstrig vil give flere tusind israelere statsborgerskab
Næste artikelFinansministeriets seneste rapport tegner dyster økonomisk fremtid
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)