Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF-chef advarer om at Iran nu er det ‘farligste land’ i Mellemøsten

IDF-chef Aviv Kochavi er bekymret over at eventuel yderligere forkortelse af værnepligten vil skade IDF. (Foto: @filistinbulten_)
Aviv Kochavi siger at Irans nukleare program, konventionelle våben og forsøg på terrorangreb mod Israel, gør dem til det farligste land i Mellemøsten.

Den israelske hærs (IDF) chef Aviv Kohavi meddelte søndag, at Iran nu er det farligste land i Mellemøsten grundet deres nukleare program, deres konventionelle våben og støtte til terroraktiviteter mod Israel, skriver avisen Times of Israel.

Læs flere MIFF artikler om Aviv Kochavi her.

Kohavi advarede om at Irans indflydelse er trængt ind i den første af de tre trussels-cirkler mod Israel – den første er terrorgrupper ved Israels grænser – eksempelvis Hamas. Den anden er større trusler – eksempelvis den syriske hær og Hizbollah. Den tredje er lande som ikke deler grænse med Israel – eksempelvis Iran og Irak.

– Iran er blevet det farligste land i Mellemøsten. Det er sandt at de [Iran] er i den tredje cirkel, men de er de mest indflydelsesrige i første og anden cirkel. Landet har gjort betydelige fremskridt med sit nukleare program, men den nukleare [trussel] er ikke længere den eneste trussel. Iran har også konventionelle våben. De støtter og finansierer vores fjender i den første cirkel – først og fremmest Hizbollah, de påvirker og støtter terrororganisationer som Hamas og Islamisk Jihad, og de står bag forsøg på terrorangreb mod Israel i en række dimensioner og arenaer – både nær og fjern, sagde Kohavi under ceremoni i forbindelse med indsættelsen af den nye leder for IDFs planlægningsdirektorat, afholdt i IDFs hovedkvarter i Tel Aviv.

IDF har oprettet flere strategiske stillinger i den israelske hær i kampen mod den stigende trussel fra Iran.

– Virkeligheden har ændret sig markant de senere år – det globale og regionale miljø er meget dynamisk. IDF er forpligtet til at imødegå de nye udfordringer og opererer på en række forskellige arenaer og dimensioner, sagde den tidligere jagerpilot generalmajor Tal Kalman som er blevet ny chef for strategi- og tredje-cirkeldirektoratet – en ny position i generalstaben som primært vil fokusere på Israels kamp mod Iran.

– Ved at anvende teknologien korrekt vil vi eksponerer den skjulte fjende og med høj dødelighed og ved at indse de multilaterale rum, udføre det der forventes af os, skabe styrkemultiplikatorer på slagmarken og nå en hurtig sejr på alle arenaer og overfor enhver trussel, sagde generalmajor Tomer Bar som overtager IDF’s om-organiserede planlægningsdirektorat, omdøbt til Force Design Directorate som har til opgave at føre tilsyn med udviklingen af nye kamp- og våbenteknikker, specielt inden for taktik og teknikker, der kræver samarbejde mellem de forskellige grene af militæret.

Kalmans direktorat har ansvaret for at imødegå truslen fra Iran og andre “tredje-cirkel” lande, ikke terrororganisationer som Hizbollah. Det vil fortsat være IDF’s nordlige kommando som har ansvaret for Hizbollah.

Bar’s nye Force Design Directorate vil arbejde på at udvikle nye kampteknikker ved hjælp af aspekter fra alle grene af militæret. Hensigten er at supplere det nuværende system, hvor hver gren af ​​IDF er ansvarlig for at udvikle og implementere egen taktik – hvilket muliggør teknikker som eksempelvis bruger både luft- og jordstyrker.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem