Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk politi: – Vi bruger ikke «George Floyd» proceduren

På billedet ses talsmanden for israelsk politi, Micky Rosenfeld sammen med amerikansk politi under træning i Israel i 2019. (Foto: Israelsk politi, talsmandsenheden).
-BDS-bevægelsen og visse medier fortsætter med at fordreje fakta, siger Micky Rosenfeld, talsmand for israelsk politi, .

– Der er ingen procedure som tillader en officer i israelsk politi at udføre en arrestation ved at anbringe knæet på nakken af en mistænkt. Det israelske politi underviser ikke udenlandske politistyrker eller andre i en sådan foranstaltning og proceduren findes ikke i politiets tekstbøger, sagde talsmanden for israelsk politi, Micky Rosenfeld til avisen Jerusalem Post.

Talsmandens kommentarer kommer efter britiske Morning Star udgav en artikel som beskylder Israel for at uddanne den amerikanske politistyrke som var ansvarlig for George Floyd’s død.

Samme beskyldninger blev eksempelvis også bragt i den kommunistiske, danske avis Arbejderen den 8. juni.

– Officerer fra den amerikanske politistyrke som var ansvarlige for drabet på George Floyd, modtog uddannelse i tilbageholdelses-teknikker og anti-terrortaktikker fra israelske politiofficerer, skrev Morning Star blandt andet.

Floyd blev dræbt af en politibetjent i Minneapolis. Officeren anbragte sit knæ på Floyds hals for at begrænse hans bevægelsesfrihed – Floyd blev kvalt. I et videoklip hører man Floyd sige: “Jeg kan ikke trække vejret.”

Efter beskyldningerne mod israelsk politi i Morning Star begyndte historien også at sprede sig på sociale medier.

Rosenfeld som har arbejdet i terrorbekæmpelses-enheden i israelsk politi i ti år, sagde: “Der er ikke er nogen direkte forbindelse” mellem israelsk politi og de politibetjente som dræbte Floyd og tilføjede, at de så vidt han ved ikke har været i Israel for at modtage træning.

BDS-bevægelsen fortsætter med at fordreje fakta. Det israelske politi bruger kun de nødvendige foranstaltninger og bruger ikke forbudte magtforanstaltninger magt, understregede Rosenfeld.

På den anden side forklarede han, at delegationer af politibetjente fra USA og Europa i flere år er kommet til Israel for at modtage anti-terrortræning.

-Der har desværre været mange terrorangreb i Israel og det har givet os megen viden, sagde Rosenfeld.

Officerer er blevet trænet i den israelsk udviklede taktiske kampsport/selvforsvar, Krav Maga.

-De organisationer i USA som kæmper mod læring og deling af viden svækker nationens beredskab til at reagere ved terrorangreb, hadforbrydelser og ekstremister som bryder loven.

Læring og deling har reddet mange liv, sagde Rosenfeld

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem