Flåden stoppede våbensmugling fra Egypten til Gaza

Stoppede våbenleverance på vej til terrorgruppen Hamas.

Den israelske flåde stoppede et forsøg på at smugle våben fra Sinai-halvøen til Gazastriben via Middelhavet. (Foto: IDF)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den israelske flåde har afværget et forsøg på at smugle våben fra Sinai-halvøen i Egypten til Gazastriben via Middelhavet. Det var en fælles operation mellem flåden og sikkerhedstjenesten Shin Bet der førte til at våbensmuglingen blev stoppet. Hændelsen skete for tre måneder siden, men bliver først kendt nu.

To palæstinensere befandt sig ombord på skibet brugt i smuglerforsøget. I forbindelse med efterforskningen indrømmede de to at de våben de smuglede skulle leveres til Hamas flådekommando, skriver Jerusalem Post.

-Ved at stoppe våbensmugling forhindrer vi terrorgruppen Hamas i at bevæbne sig yderligere. [..] Flåden arbejder med at overvåge og forhindre terroraktiviteter og våbensmugling, så terrorgruppen kan ikke bruge havet til at forbedre sin kapaciteter, udtaler forsvaret i en erklæring.

Under Gaza-krigen i 2014 forsøgte fem såkaldte frømænd fra flådeenheden i Hamas at infiltrere kibbutz Zikim, men blev skudt og dræbt i skud-udveksling med israelske soldater. De fem terrorister var kommet ind i Israel via Middelhavet. Siden 2014 har Hamas investeret kraftigt i deres frøenhed. I dag menes der at være ca. 1.500 Hamas-terrorister som er frømænd.

I de senere år har den israelske flåde stoppet flere forsøg på at smugle våben til Gazastriben via søruten. Siden 2007 har det israelske forsvar haft en søblokade af Gaza for at forhindre smugling af våben til terrorgrupper.

Læs MIFFs tidligere artikel om våbensmugling ind i Gaza her.

Tidligere artikelRed Hot Chili Peppers kommer til Israel
Næste artikelOrganisationer hjælper israelere som bor tæt på Gaza med PTSD
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.