Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Flåden stoppede våbensmugling fra Egypten til Gaza

Den israelske flåde stoppede et forsøg på at smugle våben fra Sinai-halvøen til Gazastriben via Middelhavet. (Foto: IDF)
Stoppede våbenleverance på vej til terrorgruppen Hamas.

Den israelske flåde har afværget et forsøg på at smugle våben fra Sinai-halvøen i Egypten til Gazastriben via Middelhavet. Det var en fælles operation mellem flåden og sikkerhedstjenesten Shin Bet der førte til at våbensmuglingen blev stoppet. Hændelsen skete for tre måneder siden, men bliver først kendt nu.

To palæstinensere befandt sig ombord på skibet brugt i smuglerforsøget. I forbindelse med efterforskningen indrømmede de to at de våben de smuglede skulle leveres til Hamas flådekommando, skriver Jerusalem Post.

-Ved at stoppe våbensmugling forhindrer vi terrorgruppen Hamas i at bevæbne sig yderligere. [..] Flåden arbejder med at overvåge og forhindre terroraktiviteter og våbensmugling, så terrorgruppen kan ikke bruge havet til at forbedre sin kapaciteter, udtaler forsvaret i en erklæring.

Under Gaza-krigen i 2014 forsøgte fem såkaldte frømænd fra flådeenheden i Hamas at infiltrere kibbutz Zikim, men blev skudt og dræbt i skud-udveksling med israelske soldater. De fem terrorister var kommet ind i Israel via Middelhavet. Siden 2014 har Hamas investeret kraftigt i deres frøenhed. I dag menes der at være ca. 1.500 Hamas-terrorister som er frømænd.

I de senere år har den israelske flåde stoppet flere forsøg på at smugle våben til Gazastriben via søruten. Siden 2007 har det israelske forsvar haft en søblokade af Gaza for at forhindre smugling af våben til terrorgrupper.

Læs MIFFs tidligere artikel om våbensmugling ind i Gaza her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem