Styrker sikkerheden før lanceringen af Trumps fredsplan

Det israelske forsvar frygter problemer i forbindelse med annoncering af den nye fredsplan.
Golani brigade under øvelse i det nordlige Israel. (Foto: IDF)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det israelske forsvar har indsat yderligere en infanteribataljon i Jordandalen få timer før USAs præsident Donald Trump annoncerer sin plan for at løse den israelsk-palæstinensiske konflikt, skriver Times of Israel.

Det er frygt for at den længe ventede fredsplan vil blive besvaret med vold fra palæstinenserne som får IDF til at vælge at styrke sikkerheden i området. De palæstinensiske myndigheder afviste allerede planen før dens offentliggørelse.

Ifølge ubekræftede rapporter har den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas instrueret de palæstinensiske sikkerhedsstyrker om ikke at forhindre demonstranter i at konfrontere israelske soldater på Vestbredden.

Trump-administrationens fredsplan er blevet udsat flere gange men nu er den kun få timer væk fra offentliggørelsen. Fredsplanen offentliggøres klokken 18 dansk tid.

-Det er en fantastisk plan. Det er en plan der virkelig vil fungere, sagde Trump til journalister ombord på præsidentflyet Air Force One i sidste uge.

Benjamin Netanyahu vil være til stede under annoncering af Trumps fredsplan i Det Hvide Hus. (Foto: Kobi Gideon / Flickr)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelKan israelsk start-up hjælpe med at stoppe spredning af coronavirus?
Næste artikel– Dette kan være palæstinensernes sidste chance for at få en stat
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise