Golani brigade under øvelse i det nordlige Israel. (Foto: IDF)

Styrker sikkerheden før lanceringen af Trumps fredsplan

Det israelske forsvar frygter problemer i forbindelse med annoncering af den nye fredsplan.

Det israelske forsvar har indsat yderligere en infanteribataljon i Jordandalen få timer før USAs præsident Donald Trump annoncerer sin plan for at løse den israelsk-palæstinensiske konflikt, skriver Times of Israel.

Det er frygt for at den længe ventede fredsplan vil blive besvaret med vold fra palæstinenserne som får IDF til at vælge at styrke sikkerheden i området. De palæstinensiske myndigheder afviste allerede planen før dens offentliggørelse.

Ifølge ubekræftede rapporter har den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas instrueret de palæstinensiske sikkerhedsstyrker om ikke at forhindre demonstranter i at konfrontere israelske soldater på Vestbredden.

Trump-administrationens fredsplan er blevet udsat flere gange men nu er den kun få timer væk fra offentliggørelsen. Fredsplanen offentliggøres klokken 18 dansk tid.

-Det er en fantastisk plan. Det er en plan der virkelig vil fungere, sagde Trump til journalister ombord på præsidentflyet Air Force One i sidste uge.

Benjamin Netanyahu vil være til stede under annoncering af Trumps fredsplan i Det Hvide Hus. (Foto: Kobi Gideon / Flickr)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp