Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Israel har standset 50 IS-angreb verden over

Israels statsmnister Benjamin Netanyahu kom med afsløringer under Cyber Week i Tel Aviv. (Illustrationsfoto GPO)
Den digitale efterretning i Israel redder liv, siger Benjamin Netanyahu.

Israels digitale efterretning har bidraget til at standse omkring 50 planlagte IS-terrorangreb verden over. Det fortalte Israels statsminister Benjamin Netanyahu under Cyber Week ved universitetet i Tel Aviv.

Tidligere i år kom det frem at israelsk efterretning havde videregivet information som standsede en IS-plan om at bombe et fly fra Sydney til Abu Dhabi. Under Cyber Week avslørede Netanyahu at informationen som hindrede angrebet blev opdaget gennem efteretningens cyberværktøj, skriver Jerusalem Post.

Statsministeren fortalte også at verden er midt i en digital revolution, på grund af nye muligheder inden for stordata, kunstig intelligens og tilkobling. I tillæg til at være ledende i digital efterretning vil Israel også bruge kundskaben til at være på forkant i alt fra bilindustrien til landbruget.

At Israel er et af de lande i verden som er ledende på cybersikkerhed mener Netanyahu kommer af at Israel har investeret store summer i efterretningstjenester som Mossad og Shin Bet. I tillæg til at det har styrket den militære efterretning, bliver kundskaben også udnyttet i det civile.

For eksempel vil selvkørende køretøj være meget afhængige af god cybersikkerhed, så hackere ikke får mulighed for at overtage kontrollen over dem. Det er en af brancherne der satses på i Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem