Advarer Israels fjender: – Test os Ikke

Benjamin Netanyahu siger det israelske forsvar kan knuse landets fjender.

Benjamin Netanyahu overværede militærøvelsen med IDF-chef Aviv Kochavi. (Foto: Amos Ben-Gershom/GPO)
Støtter du det jødiske folks ret til et nationalt hjemland? Klik her for at blive medlem af MIFF fra kun kr. 3, - om ugen

Israel har kapacitet til at forårsage enorme ødelæggelser. Derfor bør vores fjender ikke teste os. Det sagde Israels statsminister Benjamin Netanyahu under en stor militærøvelse i den nordlige del af landet onsdag, skriver avisen Jerusalem Post.

– Jeg er meget imponeret over at se forbedringen i IDFs beredskab, holdningerne til soldaterne og officere og specielt IDFs styrke, sagde Netanyahu, som fulgte den store øvelse sammen med IDF-chef Aviv Kochavi.

I oktober sidste år kom det israelske forsvars Ombudsmand, generalmajor Yitzhak Brick, med en rapport som hævdede at militærets beredskab var svækket. Under militærøvelsen onsdag sagde Netanyahu, som også er fungerende forsvarsminister, at forsvarets beredskab var forbedret.

– Jeg hører vores naboer i nord, syd og øst truer med at udslette os. Jeg siger til vores fjender: IDF har slagkraft til at forårsage store ødelæggelser – test os ikke, var Netanyahus klare advarsel til Iran, Hizbollah, Hamas og andre.

Der er øget bekymring blandt israelsk og vestlig etterretning om at Iran kan initiere handlinger mod Israel for at eskalere konflikten med USA. Det håber Iran vil tvinge den amerikanske ledelse til at forhandle med dem.

Jægerfly, helikopter, fragtfly, droner, luftforsvar og landstyrker har deltaget i øvelsen, som har varet siden søndag. I øvelsen har forsvaret simuleret kamphandlinger samtidig i Gaza, Syrien og Libanon.

F- 35 var blandt jægerflyene som deltog i den store militærøvelse, som varede fire dage (Foto: IDF talsmand)
Tidligere artikelElan Carr: Nødvendigt med bevæbnede vagter ved synagoger og jødiske centre
Næste artikelIran kan angribe Israel for at presse Donald Trump
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.