Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Advarer Israels fjender: – Test os Ikke

Benjamin Netanyahu overværede militærøvelsen med IDF-chef Aviv Kochavi. (Foto: Amos Ben-Gershom/GPO)
Benjamin Netanyahu siger det israelske forsvar kan knuse landets fjender.

Israel har kapacitet til at forårsage enorme ødelæggelser. Derfor bør vores fjender ikke teste os. Det sagde Israels statsminister Benjamin Netanyahu under en stor militærøvelse i den nordlige del af landet onsdag, skriver avisen Jerusalem Post.

– Jeg er meget imponeret over at se forbedringen i IDFs beredskab, holdningerne til soldaterne og officere og specielt IDFs styrke, sagde Netanyahu, som fulgte den store øvelse sammen med IDF-chef Aviv Kochavi.

I oktober sidste år kom det israelske forsvars Ombudsmand, generalmajor Yitzhak Brick, med en rapport som hævdede at militærets beredskab var svækket. Under militærøvelsen onsdag sagde Netanyahu, som også er fungerende forsvarsminister, at forsvarets beredskab var forbedret.

– Jeg hører vores naboer i nord, syd og øst truer med at udslette os. Jeg siger til vores fjender: IDF har slagkraft til at forårsage store ødelæggelser – test os ikke, var Netanyahus klare advarsel til Iran, Hizbollah, Hamas og andre.

Der er øget bekymring blandt israelsk og vestlig etterretning om at Iran kan initiere handlinger mod Israel for at eskalere konflikten med USA. Det håber Iran vil tvinge den amerikanske ledelse til at forhandle med dem.

Jægerfly, helikopter, fragtfly, droner, luftforsvar og landstyrker har deltaget i øvelsen, som har varet siden søndag. I øvelsen har forsvaret simuleret kamphandlinger samtidig i Gaza, Syrien og Libanon.

F- 35 var blandt jægerflyene som deltog i den store militærøvelse, som varede fire dage (Foto: IDF talsmand)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem