Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

23.741 soldater er døde i forsvaret af Israel

Siden oprettelsen af staten Israel er 23.741 soldater døde i deres tjeneste for landet. (Illustrationsfoto: Kobi Gideon)
Det seneste år er 56 israelske soldater omkommet.

I dag er det mindedagen for de faldne soldater i Israel
(Yom Ha’Zikaron). Ifølge tal publiceret af det israelske forsvarsdepartement har 23.741 israelske soldater mistet livet i forsvaret af Israel, skriver Times of Israel.

Siden mindedagen blev markeret sidste år er 96 nye navne blevet tilføjet til listen over dem som er døde for deres land. 56 af de omkomne var soldater, mens 40 var veteraner som døde af komplikationer efter de skader de fik i tjenesten.

Tallene inkluderer dem som blev dræbt i strid, i terrorhandlinger eller som følge af sygdom, ulykker eller selvmord mens de gjorde tjeneste i forsvaret.

I tillæg er 3146 civile israelere blevet dræbt af terror siden opprettelsen af Israel. Mindedagen for de faldne markeres fra tirsdag til onsdag.

Mindemarkering ved den militære begravelsesplads, Mount Herzl i Jerusalem. (Foto: IDF)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem