Her ses Adolf Eichmann, arkitekten bag Den endelige løsning - planen om at udrrydde alle jøder i Europa, under sin retssag i Jerusalem, 1961. Ny dokumentar kaster for første gang lys over et tabt internview fundet efter flere årtier. I interviewet fortæller Eichmann stolt om sin plan. (Foto: The Huntington, 12. okt 2011, flickr)

Dokumentaren ‘The Devil Speaks – Eichmann’s Lost Confession’ afslører tabt interview

I dokumentaren afsløres et længe skjult og chokerende interview udført af nazistisk journalist med Adolf Eichmann i Argentina. I interviewet taler Eichmann åbenhjertigt om sin operationelle rolle under Holocaust og modsiger eget udsagn under sin retssag om at han blot var en bureaukrat, der fulgte ordrer. Dokumentaren belyser også de skjulte motiver bag optagelsernes forsvinden.

MGM Worldwide Television Distribution udgiver dokumentaren “The Devil Speaks – Eichmann’s Lost Confession,” (Djævlen taler – Eichmanns tabte bekendelse), skriver Variety

Ifølge Variety er det en medrivende dokumentar, der afslører et længe skjult og chokerende interview udført af nazistisk journalist med Adolf Eichmann i Argentina. Som mange andre topnazister formåede Adolf Eichmann som var arikitekten bag Den endelige løsning (planen om at udrydde alle jøder i Europa), at flygte til Argentina.

Dokumentaren er produceret af Israels førende dokumentarproduktionsselskab Tadmor Entertainment og Steve Starks Toluca Pictures, The Devil Speaks – Eichmann’s Lost Confession får verdenspremiere på åbningsaftenen af ​​Docaviv, dokumentarfilmfestivalen i Tel Aviv som markering af at det 60 år siden Eichmann-retssagen i Jerusalem hvor Eichman blev dømt til døden.

På Netflix kan du se dokumentaren Eichmann-Processen hvor der fortælles om selve retssagen og Holocaust-overlevende som for første gang fik mulighed for at åbne om rædslerne de havde gennemgået under Anden Verdenskrig. Eichmann-retssagen er gået over i historien som den første ratssag nogensinden vist Live verden over. I dokumentaren fortælles der også om de tekniske udfordringer det gav at skulle transmitere Live til hele verden i 1961, hvor TV fortsat var i sin vugge.

På Netflix kan du desuden se filmen Operation Finale om hvordan Eichmann blev fundet og fanget i Argentina, blev transporteret til Israel og stillet til regnskab for sine forbrydelser mod menneskeheden og detb jødiske folk i en retssag med flere dommere.

Yariv Mozer, er en respekteret undersøgende dokumentarfilmskaber som står bag flere anmelderroste dokumentarer. Mozer formåede at spore sig frem til de originale optagelser med Eichmann, der på mystisk vis var forsvundet i flere årtier. I interviewet taler Eichmann åbenhjertigt om sin operationelle rolle under Holocaust og modsiger egne sine påstande under sin retssag om at han blot var en bureaukrat, der fulgte ordrer. Dokumentaren belyser også de skjulte motiver som stod bag optagelsernes forsvinden.

“Djævelen taler – Eichmanns forsvundne bekendelse” er produceret af Kobi Sitt, der har produceret dokumentaren sammen med Mozer, Stark, Emilio Schenker, Gideon Tadmor, Michael Schmidt, Russ McCarroll og Sigal Rosh. Alice Communications, MGM Television og Toluca Pictures er med-producenter.

KAN, Israeli Public Broadcasting Corporation, vil premiere serien lokalt, MGM står for den internationale distribution af dokumentaren.

“Djævelen taler – Eichmanns tabte bekendelse” er en af de 13 dokumentarfilm, der vil konkurrere ved Docaviv.

Læs også afsløringen – 60 år efter retssagen mod Eichmann. Her er personen som fældede Eichmann i Argentina.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp