Her ses nogle af de jøder som Oskar Schindler reddede under Holocaust. (Foto: Zorro2212, 20. juni 2010, Wikimedia Commons. Oskar Schindler's fabrik, Fabryka Oskara Schindlera - fotosy ocalonych)

Oskar Schindlers personlige sekretær er død i Israel – hun blev 107 år

Da Mimi Reinhardt lavede Aliyah i en alder af 92, sagde hun: - Schindler ville have været stolt af mig, hvis han vidste at jeg lavede Aliyah til Israel. Jeg har haft mareridt i 60 år, og nu skal de slutte.

Mimi Reinhardt var Oskar Schindlers personlige sekretær i 1942-1945. Schindler reddede omkring 1.200 jøder under Holocaust ved at ansætte dem på sine fabrikker i Polen og Tjekkoslovakiet. Schindler var selv medlem af det nazistiske parti, skriver Israel Hayom (artiklen er oversat fra hebraisk).

Mod slutningen af ​​Anden Verdenskrig hjalp hun ham med at udarbejde en liste over de jøder, hvis liv var blevet reddet ved at flytte hans vigtigste fabrikker fra Det Tredje Rige til Brinlitz-lejren i Mähren (Sudeterland).

I en alder af 92, i 2007, lavede Mimi Aliyah til Israel og sluttede sig til sin søn og børnebørn, der bor i Israel. Hun boede i en beskyttet bolig i byen Herzliya.

Da hun lavede Aliyah til Israel, fortalte hun Jewish Agency: “Schindler ville have været stolt af mig, hvis han vidste at jeg lavede Aliyah til Israel. Jeg havde mareridt i 60 år, og nu skal de slutte.”

For nogle år siden blev hun fotograferet til Lonka-projektet af “Israel Today” fotografen Gideon Markovich. I projektet fotograferede verdenskendte fotografer Holocaust-overlevende.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp