Search
Her ses nogle af de jøder som Oskar Schindler reddede under Holocaust. (Foto: Zorro2212, 20. juni 2010, Wikimedia Commons. Oskar Schindler's fabrik, Fabryka Oskara Schindlera - fotosy ocalonych)

Oskar Schindlers personlige sekretær er død i Israel – hun blev 107 år

Da Mimi Reinhardt lavede Aliyah i en alder af 92, sagde hun: - Schindler ville have været stolt af mig, hvis han vidste at jeg lavede Aliyah til Israel. Jeg har haft mareridt i 60 år, og nu skal de slutte.

Mimi Reinhardt var Oskar Schindlers personlige sekretær i 1942-1945. Schindler reddede omkring 1.200 jøder under Holocaust ved at ansætte dem på sine fabrikker i Polen og Tjekkoslovakiet. Schindler var selv medlem af det nazistiske parti, skriver Israel Hayom (artiklen er oversat fra hebraisk).

Mod slutningen af ​​Anden Verdenskrig hjalp hun ham med at udarbejde en liste over de jøder, hvis liv var blevet reddet ved at flytte hans vigtigste fabrikker fra Det Tredje Rige til Brinlitz-lejren i Mähren (Sudeterland).

I en alder af 92, i 2007, lavede Mimi Aliyah til Israel og sluttede sig til sin søn og børnebørn, der bor i Israel. Hun boede i en beskyttet bolig i byen Herzliya.

Da hun lavede Aliyah til Israel, fortalte hun Jewish Agency: “Schindler ville have været stolt af mig, hvis han vidste at jeg lavede Aliyah til Israel. Jeg havde mareridt i 60 år, og nu skal de slutte.”

For nogle år siden blev hun fotograferet til Lonka-projektet af “Israel Today” fotografen Gideon Markovich. I projektet fotograferede verdenskendte fotografer Holocaust-overlevende.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp