Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

“Superkvinden” laver en film om en anden superkvinde

Israelske Gal Gadot er blandt andet kendt for sin rolle som Wonder Woman, men hun er også en stemme, der står op for sit land og de israelske kvinder som verden har glemt. (Foto: Gage Skidmore, Flickr)
Gal Gadot skal spille Irena Sendler, nonnen som reddede flere tusind jødiske børn.

Den israelske skuespiller Gal Gadot skal producere og spille i en film om en polsk nonne, der reddede tusinder af jødiske børn fra nazisterne under Holocaust. Gadot, der fik sit store internationale gennembrud med rollen som “Wonder Women”, spiller den kvindelige Irena Sendler i filmen med samme navn, skriver Israel Hayom.

-Som producent ønsker du at bringe inspirerende historier til live, siger Gadot, der producerer filmen sammen med sin mand Jaron Varsano.

Sendler var en katolsk nonne og aktiv i den polske modstandsbevæglesehttps://www.yadvashem.org/yv/en/exhibitions/righteous-women/sendler.asp og anti-Holocaust-bevægelse. Under Anden Verdenskrig smuglede hun jødiske børn ud af Warszawa-ghettoen ved at give dem falske dokumenter. Derefter skjulte hun dem hos katolske familier, i klostre og på børnehjem uden for ghettoen.

Hun blev arresteret af nazisterne i slutningen af ​​1943 og tortureret af gestapo, men hun afslørede aldrig identiteten af ​​dem, hun havde reddet fra ghettoen.

Gennem sit risikable arbejde formåede Sendler at redde omkring 2.500 jødiske børn. Hun er blevet tildelt The Righteous Among the Nations og hædret med æres-israelsk statsborgerskab. Hun døde i 2008 i en alder af 98 år.

Gadot har flere gange talt om sin personlige forbindelse til Holocaust. Hendes bedstefar, Abraham Weiss, overlevede Auschwitz. Skuespillerinden har ved flere lejligheder sagt, at hun har ønsket at arbejde på en film om Holocaust.


Share to FacebookShare to TwitterShare to PinterestShare to More251

The Righteous Among the Nations

ære og hædret med israelsk statsborgerskab. Hun døde i 2008 i en alder af 98 år.

Gadot har flere gange talt om sin personlige forbindelse til Holocaust. Hendes bedstefar, Abraham Weiss, overlevede Auschwitz. Skuespillerinden har ved flere lejligheder sagt, at hun har ønsket at arbejde på en film om Holocaust.


Irena Sendler blev sygeplejerske efter Anden Verdenskrig. (Foto: Wikipedia)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem