Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Nu er IDF bedre forberedt på en krig mod Hizbollah

Det israelske forsvar har gennemført en omorganisering for at være bedre forberedt på konflikt med Hizbollah. (Foto: IDF)
Er klar til at «slå endnu hårdere tilbage» på fjendtlige angreb.

Det israelske forsvar har gennemført en omorganisering ved grænsen mod Libanon. Nu er der indført nye rutiner for hvordan IDF reagerer når alarmen går og soldater skal placeres ved den nordlige grænse, skriver Jerusalem Post.

IDFs 91. division har ledet omorganiseringen, som har stået på i flere måneder. Enheden har gennemført betydelige tiltag for at øge beredskabet. Det sker i en tid med stigende bekymring for konfrontation med den iransk-støttet, libanesiske terrorgruppe Hizbollah.

Læs mere om Hizbollah HER.

Den 91. division, som består af den 300. brigade i vest og den 769. brigade i øst, har ansvaret for at dække hele den israelsk-libanesiske grænse.

Som en del af forberedelserne på en konflikt med Hizbollah har divisionen omorganiseret deres placering af styrkerne. Der er dannet nye taktiske enheder af infanteri, kampvogne, raketbatterier, ingeniørkorps og andet for at øge kampstyrken og for at kunne «slå endnu hårdere tilbage» på fjendtlige angreb.

For to uger siden gennemførte IDF øvelsen «Lightning Storm» for at teste omorganiseringen i praksis. En stor del af øvelsen gik ud på at danne en «cirkel af ild», hvor man fik flere enheder til at fokusere på et og samme mål og angribe det så tidligt som mulig.

Af alle Israels grænser mener IDFs efterretningsdirektorat at det er ved grænsen mod Libanon at der nu er størst risiko for en større konflikt.

De seneste år har der været flere tilspidsede situationer langs grænsen.

IDF vil i endnu højere grad bruge droner til at overvåge grænsen mod Libanon for fjendtlig aktivitet. (Foto: IDF)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!