Nu er IDF bedre forberedt på en krig mod Hizbollah

Er klar til at «slå endnu hårdere tilbage» på fjendtlige angreb.
Det israelske forsvar har gennemført en omorganisering for at være bedre forberedt på konflikt med Hizbollah. (Foto: IDF)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det israelske forsvar har gennemført en omorganisering ved grænsen mod Libanon. Nu er der indført nye rutiner for hvordan IDF reagerer når alarmen går og soldater skal placeres ved den nordlige grænse, skriver Jerusalem Post.

IDFs 91. division har ledet omorganiseringen, som har stået på i flere måneder. Enheden har gennemført betydelige tiltag for at øge beredskabet. Det sker i en tid med stigende bekymring for konfrontation med den iransk-støttet, libanesiske terrorgruppe Hizbollah.

Læs mere om Hizbollah HER.

Den 91. division, som består af den 300. brigade i vest og den 769. brigade i øst, har ansvaret for at dække hele den israelsk-libanesiske grænse.

Som en del af forberedelserne på en konflikt med Hizbollah har divisionen omorganiseret deres placering af styrkerne. Der er dannet nye taktiske enheder af infanteri, kampvogne, raketbatterier, ingeniørkorps og andet for at øge kampstyrken og for at kunne «slå endnu hårdere tilbage» på fjendtlige angreb.

For to uger siden gennemførte IDF øvelsen «Lightning Storm» for at teste omorganiseringen i praksis. En stor del af øvelsen gik ud på at danne en «cirkel af ild», hvor man fik flere enheder til at fokusere på et og samme mål og angribe det så tidligt som mulig.

Af alle Israels grænser mener IDFs efterretningsdirektorat at det er ved grænsen mod Libanon at der nu er størst risiko for en større konflikt.

De seneste år har der været flere tilspidsede situationer langs grænsen.

IDF vil i endnu højere grad bruge droner til at overvåge grænsen mod Libanon for fjendtlig aktivitet. (Foto: IDF)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHær Conrad Myrland i podcasten Løvebakken
Næste artikelMette mødes med Netanyahu i Jerusalem
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise