Avis: Hizbollahs leder flygter til Iran

Hassan Nasrallah frygter for sit liv efter attentatet mod iransk atomforsker.
Hizbollahs leder Hassan Nasrallah. (Foto: Sayed Hashem Flickr)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Lederen af den libanesiske terrororganisation Hizbollah, Hassan Nazrallah, er angiveligt ved at flytte til Iran – hvis han ikke allerede har gjort det – siger velinformerede kilder til den kuwaitiske avis Al-Jarida.

Kilden fortæller avisen at efterretningstjenesten i Libanon og nabolandene har registreret omfattende og krypteret kommunikation mellem den iranske revolutionsgarde og iransk-støttet Hizbollah i forbindelse med flytningen, skriver avisen Jerusalem Post. Nasrallah kommer til at bo i Teheran på ubestemt tid og det er uklart hvornår han eventuelt vil returnere til Libanon ifølge avisen.

Attentatet mod den iranske atomforsker Mohsen Fakhrizadeh udenfor Teheran har angiveligt fået Nasrallah til at frygte for sin egen sikkerhed. Selv om han tilbringer størsteparten af sin tid i en underjordisk bunker, frygter Nasrallah at han kan lide samme skæbne. Derfor har han også øget sin egen sikkerhed. Læs mere om attentatet HER.

Den Hizbollah-tilknyttet avis Al-Manar melder at israelske jagerfly fløj i lav højde over den libanesiske hovedstad Beirut onsdag nat. Spændingen i regionen er på sit højeste efter iranske tjenestemænd beskyldte Israel for at stå bag attentatet mod Fakhrizadeh og har truet med hævn.

Stemningen har også været meget anspændt mellem Hizbollah og Israel de seneste måneder. Årsagen hertil er at en Hizbollah-terrorist blev dræbt i hvad der angiveligt var et israelsk luftangreb i Damaskus i Syrien i juli – læs mere HER. Terrororganisationen har lovet hævn og det israelske forsvar har siden været i højt beredskab langs grænsen mod Libanon og Syrien. Læs mere om truslen fra Libanon HER. Læs mere om truslen fra Syrien HER.

Al-Jarida skrev i november at en kilde tæt på lederen af revolutionsgardens Quds-styrke, Esmail Qaani, havde udtalt at Hizbollah havde formået at afdække en israelsk operation for at likvidere Nasrallah og en række ledere i pro-iranske fraktioner i Syrien, Irak, Vestbredden og Gazastriben.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise