Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Endnu et land har erklæret Hizbollah for en terrororganisation

På billedet ses terrororganisationen Hizbollah's leder Nasrallah. (Foto: @ActForIsrael)
Bliver det niende land i løbet af et halvt år som bandlyser terrororganisationen.

Slovenien har besluttet at erklære Hizbollah for en terrororganisation, melder det israelske udenrigsministerium. Slovenien slutter sig dermed til Schweiz, Østrig og Tyskland som for nylig traf samme beslutning, skriver avisen Israel Hayom.

– Jeg glæder mig over beslutningen truffet af Sloveniens regering om at erklære alle dele af Hizbollah for en terrororganisation. Sloveniens beslutning slutter sig til lignende beslutninger truffet af andre europæiske- og latinamerikanske lande. Hizbollah skader først og fremmest indbyggerne i Libanon og holder dem som gidsler i iranske interessers tjeneste, siger udenrigsminister Gabi Ashkenazi.

Den slovenske regeringens beslutning er endnu et skridt i det israelske udenrigsministeriums indsats for at øge det internationale pres på Hizbollah. I løbet af det seneste halvandet år har 16 lande sluttet sig til listen over lande som har erklært Hizbollah og alle dets grene for at være en terrororganisation. Ni lande har har gjort det de seneste seks måneder.

Den israelske udenrigsminister opfordrer andre lande og resten af EU til at tilslutte sig presset mod Hizbollah, til at forbyde alle deres aktiviteter og erklære organisationen og alle dets grene for at være en terrororganisation.

Slovenien er det sjette EU-land etter Holland, Tyskland, Litauen, Estland og Letland til at erklære den Iran-støttet terrororganisation en terrororganisation. Læs MIFFs artikler om Hizbollah HER.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem