Endnu et land har erklæret Hizbollah for en terrororganisation

Bliver det niende land i løbet af et halvt år som bandlyser terrororganisationen.
På billedet ses terrororganisationen Hizbollah's leder Nasrallah. (Foto: @ActForIsrael)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Slovenien har besluttet at erklære Hizbollah for en terrororganisation, melder det israelske udenrigsministerium. Slovenien slutter sig dermed til Schweiz, Østrig og Tyskland som for nylig traf samme beslutning, skriver avisen Israel Hayom.

– Jeg glæder mig over beslutningen truffet af Sloveniens regering om at erklære alle dele af Hizbollah for en terrororganisation. Sloveniens beslutning slutter sig til lignende beslutninger truffet af andre europæiske- og latinamerikanske lande. Hizbollah skader først og fremmest indbyggerne i Libanon og holder dem som gidsler i iranske interessers tjeneste, siger udenrigsminister Gabi Ashkenazi.

Den slovenske regeringens beslutning er endnu et skridt i det israelske udenrigsministeriums indsats for at øge det internationale pres på Hizbollah. I løbet af det seneste halvandet år har 16 lande sluttet sig til listen over lande som har erklært Hizbollah og alle dets grene for at være en terrororganisation. Ni lande har har gjort det de seneste seks måneder.

Den israelske udenrigsminister opfordrer andre lande og resten af EU til at tilslutte sig presset mod Hizbollah, til at forbyde alle deres aktiviteter og erklære organisationen og alle dets grene for at være en terrororganisation.

Slovenien er det sjette EU-land etter Holland, Tyskland, Litauen, Estland og Letland til at erklære den Iran-støttet terrororganisation en terrororganisation. Læs MIFFs artikler om Hizbollah HER.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSaudi-Arabien giver israelske flyselskaber tilladelse til at flyve over sit luftrum
Næste artikel– Europa ignorer dramatiske politiske forandringer i Mellemøsten
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise