Hizbollah vil hellere have at Libanon lider end tage imod hjælp fra Israel

– Desværre er det nærmest urealistisk at Libanon vil tage imod Israels hjælp. Det er trist, fordi det kunne ændre det giftige forhold mellem de to nabolande, skriver Jerusalem Post i lederartikel

Tel Aviv rådhus oplyste facedan med det libanesiske flag 5. august i solidaritet efter den voldsomme eksplosion i Beirut. (Foto: Muammad Zoabi, Twitter)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Efter den voldsomme eksplosion som har skadet store dele af Beirut 4. august var Israel hurtig til at tilbyde humanitær hjælp. Dagen efter valgte Tel Avivs borgmester at vise byens støtte til indbyggerne i Beirut ved at oplyse rådhusfacaden med det libanesiske flag.

– Vores hjerter er med det libanesiske folk efter den forfærdelige katastrofe som har ramt dem, skrev Tel Avivs borgmester Ron Huldai på Twitter.

Israel kan bidrage med megen hjælp til Libanon. For det første har Israel ekspertise i søgning- og redning af savnede og kan hurtigt sætte ind med hjælpen. Israel har nogle af Mellemøstens bedste hospitaler som ligger blot 100 til 200 kilometer fra Beirut. Israels hospitaler er nærmere og lettere tilgængelige end alle andre alternativer på Cypern og Tyrkiet (Syrien er ikke en realistisk mulighed).

– Desværre er det nærmest urealistisk at Libanon vil tage imod Israels hjælp. Det er trist, fordi det kunne ændre det giftige forhold mellem de to nabolande, skriver Jerusalem Post i lederartikel. Hizbollah, som dominerer Libanon politisk og militært, vil aldrig tillade det. Det vil undergrave hele fundamentet for organisationen: at Israel er den mest hadet fjende.

Hizbollah vil heller have det libanesiske folk lider end lade dem få bistand fra den jødiske stat. Foragten for det libanesiske folks sikkerhed og velfærd er ikke noget nyt, fortsætter avisen. Hizbollah har i årevis skjult deres raketter blandt civilbefolkningen og lagt sine militære installationer i tæt befolkede områder. Det er ikke kun ammoniumnitrat som er lagret i centrale områder i Beirut, men også flere af Hizbollahs raketlagre.

Hizbollah lægger sine våbenlagre tæt på civilbefolkningen fordi de ved at Israel vil være tilbageholdende med at angribe dem, netop fordi det vil skabe den type ødelæggelser som knuste byen i tirsdags, skriver Jerusalem Post.

Hvis Libanon ikke vil acceptere Israels tilbud om hjælp, så bør eksplosionen i Beiruts havn udløse en alvorlig debat i Libanon om risikoen ved at tillade en terrororganisation at bruge hovedstaden som et stort våbenlager for raketter, konkluderer Israels største engelsksproget avis.

Tidligere artikelNasrallah har truet Haifa med tilsvarende eksplosion som i Beirut
Næste artikelOver 100 israelske tech-virksomheder arbejder på udvikling af Corona-løsninger
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)