Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

AJC til EU: Udpeg Hizbollah til terrororganisation

EUs flag. (Foto: MPD01605, https://www.flickr.com/photos/mpd01605/)
American Jewish Committee (AJC) opfordrer EU til ikke at skelne mellem Hizbollahs militærfløj- og politiske fløj.

American Jewish Committee (AJC) har indrykket en helsides annonce i New York Times og 30-sekunders videoklip i større nyhedskanaler, hvori de opfordrer EU til at udpege hele Hizbollah til terrororganisation, skriver Arutz Sheva Israel International News.

AJC er ved at intensivere deres internationale indsats for, at skabe opmærksomhed omkring, hvad Hizbollah er og presse det internationale samfund til at udpege hele Hizbollah til terrororganisation.

I 2013 definerede EU Hizbollahs “militære fløj” som en terrororganisation. Hizbollahs politiske fløj derimod blev ikke defineret som terrororganisation.

EUs medlemsstater Holland og England betragter hele Hizbollah som en terrororganisation, ligeså gør USA, Canada, Israel og endda Den Arabiske Liga.

”Hizbollah er en global terrororganisation, bevæbnet og støttet af Iran. Dens dødbringende rækkevidde strækker sig til Europa, Nord- og Sydamerika, Afrika og Asien og hele Mellemøsten,” skriver AJC i deres annonce i The New York Times.

”Alligevel, insisterer EU på, at der faktisk er to Hizbollahs – den ene er ‘politisk’, den anden er ‘militær’.”, tilføjer AJC.

AJCs tv-annonce vises på CNN, MSNBC, Fox News, i24 og BBC America. Annoncen understreger, at Hizbollah har begået hundreder af terrorangreb verden over – også i Europa.

AJC – kampagnen blev lanceret i forbindelse med åbningen i FN’s forsamling i denne uge. AJC mødtes privat med lederne fra mere end 70 lande.

”At udpege Hizbollah til at være en terrororganisation står øverst på vores dagsorden med mange verdensledere,” sagde AJC’s CEO David Harris.

Den britiske regering bebudede formelt i februar, at den ville forbyde Hizbollahs politiske fløj, efter tidligere at have forbudt Hizbollahs militære fløj.

Tyskland erklærede senere, at de ikke ville følge i den britiske regerings fodspor. Tysklands minster for statsanliggender, Niels Annen, argumenterede for, at Hizbollah fortsat er relevant i det libanesiske samfund.

De tyske-jødiske ledere opfordrede for nylig Angela Merkel til fuldt ud at forbyde Hizbollah. Tilsvarende opfordrede den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo Tyskland til at følge i Englands fodspor under et møde i Berlin med den tyske udenrigsminister Heiko Maas.

I juni sluttede fire medlemmer af det amerikanske repræsentationshus – to demokrater og to republikanere sig til i opfordringen til Tyskland om at udpege Hizbollah som en terrororganisation.

Du kan læse flere af MIFFs artikler om Hizbollah her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem