Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF afslører endnu en Hizbollah observationspost

Ungdom i Beirut med Hizbollah-flagg. (Foto: Paul Keller, flickr)
Ungdom i Beirut med Hizbollah-flagg. (Foto: Paul Keller, flickr)
Under dække af at være en fiktiv grøn organisation patrulierer bevæbnede Hizbollah medlemmer langs hegnet ved grænsen til Israel og danner militær infrastruktur. IDF's nordlige kommandører afslører endnu en observationspost: 'Det er en krænkelse af FN's resolution. De tror, ​​vi er uvidende om hvad der foregår.'

Hizbollah fortsætter med at opbygge sin tilstedeværelse langs grænsen mellem Israel og Libanon: IDF afslørede for nylig endnu en Hizbollah observationspost – den sjette inden for de sidste par år, meddelte en højtstående embedsmand i den nordlige kommando mandag, skriver Yediot Ahronoth.

Organisationen bruger sine stillinger til militære formål. Ifølge IDF bevæger Hizbollah medlemmerne sig langs hegnet, de patruljerer langs grænsen til Israel og danner militær infrastruktur – alt det gør de under dække af at være en grøn organisation.

I lighed med de fem observationsposter, som IDF afslørede sidste år, bruges den pågældende observarøepost – beliggende i landsbyen Al-Adisa overfor Kibbutz Misgav Am til at indsamle efterretninger og observationer af IDFs aktiviteter i regionen.

Hizbollah har opsat et netværk af observationsposter under dække af, at være en grøn organisation ved navn Green Without Borders, en Hizbollah-finansieret organisation, der fremmer landbrug og miljøbeskyttelse. Derudover etablerer organisationen sine militære kapaciteter i shiitiske landsbyer beliggende i det sydlige Libanon.

IDF præciserede, at afsløringen af ​​Hizbollahs observatørpost forstyrrer og hindrer organisationens aktivitet i området.

“Vi gav udtryk for vores bekymring over observatørposterne til FN, men Hizbollah gjorde det vanskeligt for FNs inspektører at udføre deres arbejde og undersøge observatørposterne og hævdede, at det var et privat område. Det er en åbenlys krænkelse af FNs sikkerhedsråds-resolution 1701, der forbyder enhver væbnet militær tilstedeværelse syd for Litani-floden undtagen den libanesiske hær og De Forenede Nationers interimstyrke i Libanon (UNIFIL) – de er hverken skovpassere eller ornitologer. Organisationen fortsætter med at indsætte styrker nær grænsen og de tror Israel er uvidende om deres aktivitet,” forklarede IDF’s talsmandsenhed.

Hizbollahs observatørpost blev afsløret på baggrund af libanesiske påstande sidste år om, at Israel infiltrerede libanesisk territorium under IDF’s arbejde ved grænsehegnet. IDF benægtede kraftigt beskyldningerne og for to måneder siden inviterede de endda udenlandske og israelske journalister til en lokation ved grænsen nær Rosh Hanikra, hvor der udføres byggearbejde.

”IDF overvåger regelmæssigt Hizbollahs aktivitet, som vist for nylig, og er også opmærksom på denne operation og andre aktiviteter,” understregede hæren.

Uoverensstemmelserne kunne munde ud i et bevidst eller et spontant sammenstød mellem parterne. Organisationens aktiviteter nær grænsehegnet og de forskellige steder, der stadig er i konflikt, kunne udløse en bredere militær konfrontation mellem Hizbollah og Israel, 12 år efter Anden Libanon-krig.

Du kan læse flere af MIFFs artikler om Hizbollah her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem