Search

Ny bog afslører myter om Israels oprettelse

Professor Jeffrey Herf har skrevet en bog som afslører hvor massiv modstanden var mod en jødisk stat i USA's og Storbritanniens udenrigsministerium.

I løbet af de første år af Israels eksistens, fik den jødiske stat ikke nogen av Israels eksistens konkret hjælp fra de amerikanske myndigheder – tværtimod imod havde USA en våbenembargo. Storbritannien gjorde alt hvad de kunne for at forhindre jødiske flygtninge i at rejse til det britiske mandat. Det var de franske socialistiske ledere som åbnede deres havne for jødiske hjælpeorganisationer og Tjekkoslovakiets hjælp med våben – godkendt af Stalin, der reddede jøderne fra en katastrofe i 1948. Frankrigs store fejl var at de lod stormufti Amin al-Husseini undslippe fangeskab og lod ham rejse tilbage til Mellemøsten med sin nazisitiske ideologi i bagagen.

Du kan læse meget mere om det i professor Jeffrey Herfs nye bog Israel’s Moment – International Support for and Opposition to Establishing the Jewish State, 1945-1949.

Se Conrad Myrland, daglig leder i MIFF interview af Herf, 31. august 2022:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp