Et kapitel i bogen Israeli Settlements, Land Politics Beyond the Geneva Convention tager emnet op om, hvordan skiftende amerikanske præsidenter har forholdt sig til israelske bosættelser på Vestbredden og Gaza-striben (frem til 2005)
Både Johnson- og Nixon-administrationen udtalte sig negativt om israelske bosættelselsplaner på Vestbredden. Carter-administrationen var, så vidt vides den første som erklærede bosættelserne for «ulovlige».
Forfatteren, Martin Blecher gengiver en historie fra Israels statsminister, Menachem Begins første møde med president Jimmy Carter:
Begin: «Hr. Præsident, her i USA er der elleve steder som hedder Hebron, fem som hedder Shiloh, fire som hedder Bethel og seks som hedder Bethlehem.»
Carter: «Ja, det er der. Indenfor en radius på 32 kilometer fra mit hus er der både en Bethel og en Shiloh.»
Begin: «Kan jeg få lov til at besøge dem på et tidspunkt?»
Carter: «Selvfølgelig. Med glæde! Der er tre baptistkirker der.»
Begin: «Hvis det er tilfældet, vil jeg tage vores chefrabbiner med mig for at beskytte mig.» [Latter]
Begin: «Lad mig stille dig et hypotetisk spørgsmål. Forestil dig at guvernørene i staterne, hvor hebronerne, shiloherne, bethelerne og bethlehemerne bor erklærede at alle indbyggere i USA kunne bosætte sig dér – alle bortset fra jøder. Det ville blive bestemt at det er forbudt for jøder at bygge hjem i de forskellige byer som hedder Shiloh, Hebron, Bethel og Bethlehem i Amerika. Kære du! Alle kan bosætte sig, hvor de vil, bortset fra Bogens folk. Alle gode kvinder og mænd alle steder, ville råbe fra tagene: ‘Det er en skandale! Diskrimination! Racisme!’ Stemmer det ikke? Så hvordan kan du forvente at jeg, en jødisk statsminister i en jødisk stat som leder en regering med femten jøder, som alle er frie mænd – hvordan kan du forvente at jeg skal forbyde mine jødiske landsmænd at købe sig et stykke jord og bygge et hjem i det originale Shiloh, i det originale Bethel, i det originale Bethlehem og i det originale Hebron, hvor vores jødiske forfædre oprindeligt kommer fra? Ville det ikke være en skandale?»