Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Penge fra dansk organisation gik til Hamas-skoler

I palestinske skolebøker blir elever lært opp til å være martyrer. (Illustrasjonsfoto: Kristian Buus/Flickr)
Information har afdækket hvordan penge fra dansk organisation er havent i Hamas-skoler. (Illustrationsfoto: Kristian Buus/Flickr)
Dagbladet Information har set nærmere på organisationens arbejde.

Dagbladet Information har set nærmere på arbejdet hos den danske organisation Dansk Velgørenheds Halvmåne og fundet frem til, at der er blevet sendt penge til organisationer med Hamas-relationer, samt at de har holdt møder med Hamas-ledere i Gaza, skriver Berlingske Tidende.

Tore Hamming er terrorforsker ved King’s College London har set dokumentationen og udtaler: »Det her indikerer klart, at der er tale om folk, der økonomisk støtter Hamas eller Hamas-relaterede aktiviteter. Det er der ikke så meget tvivl om,«

Regnskaber viser at organisationen de seneste 6 år, har indsamlet mindst 22 mio. kr i Danmark.

Information har også fundet dokumentation via organisationens opslag på sociale medier, skriver Berlingske.

Organisationen har blandt andet sendt midler til flere skoler. Organisationens opslag på sociale medier viser at børn har fået militærtræning. Sune Haugbølle, der er professor i globale studier på Roskilde Universitet finder det problematisk – også hvis midlerne kun er gået til sociale formål. Haugbølle uddyber: »Når bestyrelsen er Hamas-medlemmer, og der er billeder af militærtræning, så kan du ikke støtte det ene uden at støtte det andet,«

Formand for Dansk Velgørenheds Halvmåne, Mohamad Keiss afviser kritikken. Til Information skriver han: »Vi er ikke affilierede med nogen politisk fraktion, noget parti eller politisk arbejde, men bliver vi inviteret af folkevalgte, hvilket er tilfældet i Gaza, så har vi taget imod en sådan invitation,«

Han tilføjer at Dansk Velgørenheds Halvmåne ikke kan blande sig i skolernes »formodede relationer til det politiske establishment eller andet i Gaza«. Men vil »kraftigt overveje« organisationens støtte, hvis »børn får decideret militærtræning«

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem