Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Mand fra Gaza misbrugte lægebehandling i Israel til at spionere for Hamas

Her ses medlemmer af den iransk-støttet terrorgruppe Hamas' militære fløj under parade efter seneste Gaza-krig mod Israel, maj 2021. (Foto: Atia Mohammed/Flash90)
Ahmad Abu al-Nour (27), forsøgte at rekruttere Hamas-medlemmer, mens han opholdt sig ulovligt i Israel efter endt medicinsk behandling på Israelsk hosptal. Den mistænkte har nu givet Shin Bet informationer om flere Hamas terrortunneler, våbenlagre og militære poster.

En Hamas-agent som fik lægebehandling i Israel, er blevet tilbageholdt til afhøring, mistænkt for at have overført efterretninger til sine ledere i den iransk-støttet terrorgruppe som har kontrolleret Gaza siden 2007. Statsadvokaten er indstillet til at indgive en anklage til Beersheba District Court i løbet af de kommende dage, skriver Israel Hayom.

Ahmad Abu al-Nour (27) kom ind i Israel med tilladelse til medicinsk behandling, som han derefter misbrugte til at forblive ulovligt i landet. Han blev anholdt den 27. januar som en del af Shin Bets fælles operationer i samarbejde med politiet i Negev.

Under afhøring afslørede al-Anour, at han havde sluttet sig til Hamas’ militære fløj i 2009. Som medlem af terrorgruppen var han involveret i militær træning og anti-israelske operationer, og arbejdede endda for Hamas’ efterretningsorganisation.

Israelske embedsmænd har indhentet en stor mængde information om Hamas’ aktiviteter takket være Al-Nours viden om Hamas’ aktiviteter, inkl. placering af ​​underjordiske tunneller, våbenlagre og Hamas’ militære poster.

Shin Bets undersøgelse viste desuden, at al-Nour havde brugt sin tid i Israel til at videregive efterretninger til sine ledere i Hamas’ efterretningsorganisation, derudover havde han uden held forsøgt at rekruttere folk til Hamas.

Efterforskningen er blot den seneste i rækken som har afsløret Hamas’ kyniske brug af humanitære tilladelser udstedt til indbyggere i Gaza for at fremme terroraktivitet inde i Israel.

Matan Peleg som er formand for den højreorienterede organisation Im Tirzu, udtaler: “Sikkerhedssystemets hensynsløse indrejsetilladelsespolitik vil kun resultere i mange flere sager som den her. Der er ingen begrundelse for at øge antallet af tilladelser som misbruges til terror og vold. Der er over 3.000 arabere fra Gaza på israelsk territorium som militæret ikke kan lokalisere. Det er en alvorlig og umiddelbar trussel, og som sådan bør de alle pågribes, og der bør indføres en politik som først og fremmest beskytter indbyggerne i Israel og Israels sikkerhed og først derefter alle former for ”gode gerninger”.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem