Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Shin Bet: – Hamas forsøger at rekruttere israelske-arabere med familie i Gaza

Her ses medlemmer af den iransk-støttet terrorgruppe Hamas' militære fløj under parade efter seneste Gaza-krig mod Israel, maj 2021. (Foto: Atia Mohammed/Flash90)
Den iransk-støttet terrorgruppe forsøger at udnytte israelske-arabere og Israels regler for familiesammenføring.

Ifølge et internt Shin Bet-dokument præsenteret for regeringen, har den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har haft kontrollen over Gaza siden 2007, rekrutteret flere israelske-arabere til terror og indsamling af efterretninger mod israel. Der er tale om israelske-arabere, hvis ene forælder er født i Gaza eller Judæa og Samaria, skriver Jewish News Syndicate.

Shin Bets oplysninger vedrører terroraktiviteter begået inden for Den Grønne Linje i 2020-2021 frem til seneste Gaza-krig i 2021 (Operation Guardian of the Walls). Aktiviteterne omfatter terrorangreb og indsamling af efterretninger for Hamas – nogle af tilfældende skete samtidig med Israels forsvarshær kæmpede mod terrorgruppen i Gaza.

I flere tilfælde har Hamas forsøgt at rekruttere israelske-arabere mens de besøgte slægtninge i Gaza, og udnyttede deres modstridende loyalitet og Israels familiesammenføringspolitik.

Hamas bad desuden de pågældende personer om at fortælle hvor deres raketter var eksploderet i Israel, ifølge Shin Bet.

De israelske-arabere som blev rekrutteret af Hamas opholdt sig blandt andeti israelske byer Rehovot og Lod samt flere beduinsamfund i Negev. En af Shin Bets konklusioner er, at personer som er andengenerationsborgere efter familiesammenføring, er villige til at give afkald på fordelene ved at leve i Israel sammenlignet med livet i Gaza.

Shin Bet har fundet ud af, at andengenerationsborgere ofte oplever modstridende loyaliteter og at de er splittet mellem at være israelske statsborgere og deres familier i Gaza. Den kompleksitet får også nogle af dem til at arbejde for Hamas og det sker i højere grad hos dem end blandt israelske-arabere hvor begge forældre har israelsk statsborgerskab.

For omkring to uger siden bemærkede Shin Bet-chef Ronen Bar at efterkommerne af familiesammenføring var overrepræsenteret i optøjerne i Negev for omkring en måned siden.

I mellemtiden, omkring seks måneder efter regeringen ikke formåede at vedtage den såkaldte “borgerskabslov”, forventes Knesset at gøre det på mandag. Loven vil erstatte en midlertidig ordre, der regulerer status og ophold for palæstinensiske ægtefæller til israelske-arabere i første høring.

For at lovgivningen kan vedtages, bliver indenrigsminister Ayelet Shaked dog nødt til at stole på en sjælden aftale med oppositionen. Det arabiske parti Ra’am og det venstreorienteret parti Meretz som er en del af regeringskoalitionen, er stærke modstandere af loven. Indenrigsminister Shaked har lovet at vedtage loven på trods af de nævnte partiers modstand.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem