Hussein Biari (t.v) og Mahmoud Ahmad er anholdt for spionage mod Israel på vegne af Hamas, ultimo november 2021. (Foto: Shin Bet)

To anholdt for Hamas-spionage mod Israel

Shin Bet advare om at terrorgruppen misbruger grænseovergangene ind i Israel til at spionere for den iransk-støttet terrorgruppe.


MIFF har flere gange skrevet om at terrorgrupper – eksempelvis Hamas og Hizbollah lægger mange kræfter i at rekruttere spioner mod Israel. Især israelske-arabere har terrorgruppernes interesse, det skyldes at israelske-arabere er statsborgere og har lige rettigheder i Israel, derfor kan de få adgang til informationer som ikke-statsborgere fra eksempelvis Gaza ikke har adgang til. Derudover kan israelske-arabere hjælpe terrorgrupperne med at opildne flere israelske-arabere i Israel til at begå terrorangreb mod deres eget land. Læs vores tidligere artikler om spionage mod Israel HER.

Nu har Israels sikkerhedstjeneste Shin Bet og israelsk politi endnu en gang anholdt to Hamas-agenter som har spioneret i Israel, skriver Jerusalem Post.

Spionerne er israelsk-arabiske Hussein Biari som har familie i Gaza og Mahmoud Ahmad fra Gaza som har arbejdstilladelse i Israel. De to blev anholdt den 29. november efter israelsk efterforskning viste at de var blevet rekrutteret af et Hamas-netværk som rekrutterer spioner i Israel.

Netværket blev ledet af Hamas-terrorister i Gaza, blandt andet Muhammad Khalawa – se også:

Israelsk efterforskning viste, at de to mødtes med Hamas-aktivister i Gaza. Hamas-spionerne modtog ordre og havde hemmelig operativ kommunikation med medlemmer af den iransk-støttet terrorgruppe som har kontrolleret Gaza siden 2007.

Mahmoud Ahmad fra Gaza blev rekrutteret til spionnetværket i 2019 og arbejdede på at indsamle information om Israels missilforsvar Iron Dome som er opstillet flere steder i landet. Ahmad fotograferede også IDF-soldater på hovebanegården i byen Ashkelon.

Israelsk-arabiske Hussein Biari sluttede sig til netværket i år og formåede at udføre informationsindsamlingsmissioner på militærbaser, om IDF-soldater og Iron Dome. Derudover skulle han opildne israelske-arabere i Israel til vold, skaffe våben og udføre terrorangreb i Israel.

Israels sikkerhedstjeneste Shin Bet understreger at deres efterforskning igen og igen viser, at Hamas udnytter grænseovergange til terroraktivitet i Israel og rekrutterer israelske statsborgere som i sidste ende bringer deres familier i fare i både Israel og Gaza.

Torsdag er der blevet rejst alvorlige anklager mod de to mistænkte.

– Shin Bet tager enhver retning terror- og spionaktivitet fra Gaza meget alvorligt og vil fortsætte med at arbejde sammen med Israels politi og IDF for at opdage og forpurre enhver fjendtlig aktivitet mod Israel, udtaler Shin Bet.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp