Storbritannien vil forbyde al støtte til Hamas

Vil ikke længere skelne mellem terrorgruppens politiske og militære fløj.
Medlemmer af Izz al-Din al-Qassam Brigaderne er den iransk-støttet terrorgruppe Hamas' militære fløj under militærparade i Gaza, 28. maj 2021. Storbritannien mener det er kunstigt at skelne mellem terrorgruppens politiske- og militære fløj. (Foto: Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Storbritannien vil i dag erklærer at hele terrorgruppen Hamas er en terrorgruppe og forbyde al støtte til Hamas. Det betyder at dem som støtter Hamas risikere op mod 10 års fængsel, bekræfter den britiske ambassade i Israel.

Storbritanniens indenrigsminister, Priti Patel Tweetede:

Israels udenrigsminister, Yair Lapid Tweetede:

Storbritanniens indenrigsminister Priti Patel vil annoncerer beslutningen under begivenhed i Washington DC i USA, skriver Times of Israel.

Storbritannien besluttede allerede i 2001 at Izz al-Din al-Qassam Brigadene (Hamas’ militære fløj) er en terrorgruppe, men ikke terrorgruppens politiske fløj, som også er den der har kontrolleret Gaza siden 2007. Nu vil indenrigsminister Patel så meddele at Storbritannien ikke længere vil skelne mellem terrorgruppens to fløje.

– Vi må konstatere at vi ikke længere kan skelne mellem den militære og den politiske del af Hamas, hvilket er baseret på et bredt spektre af efterretning, information og koblinger til terror. Alvorligheden i det siger sig selv, siger ministeren.

Patel vil i næste uge fremme sagen i parlamentet. Afgørelsen vil betyde at dem som udtrykker støtter til Hamas, dem som mødes med deres medlemmer eller vifter med deres flag, risikere fængselsstraf på op mod 10 år.

Den britiske indenrigsminister siger at Hamas er «rabiat antisemitisk» og at et forbud mod terrorgruppen skal bidrage til at britiske jøder kan føle sig tryggere. Hun henviser til at Hamas har stået bag mange alvorlige terrorangreb mod jøder.

Patel mener også at den nuværende adskillelse mellem Hamas’ politiske og militære fløj blot er en kunstig adskillelse mellem de to fløje. Hun understreger også at man ikke vil acceptere Hamas’ ekstremisme og antisemitisme, eller at jøder skal føle sig utrygge på skoler, i gaderne, i synagogerne eller i deres hjem.

Israels premierminister Naftali Bennett hylder Storbritanniens beslutning.

– Hamas er en radikal islamistisk gruppe som angriber uskyldige israelere og vil have at Israel udslettes. Jeg hilser Storbritanniens beslutning om at erklære hele Hamas for at være en terrorgruppe velkommen – for det er netop hvad de er, Tweetede premierminister Bennett.Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelPalæstinensisk skolemagasin opfordrer til væbnet kamp mod «det israelske monster»
Næste artikelSe MIFFs eksklusive interview med muslimsk-arabisk minister i Israels regering
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise