Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Storbritannien vil forbyde al støtte til Hamas

Her ses medlemmer af Izz al-Din al-Qassam Brigaderne som er den iransk-støttet terrorgruppe Hamas' militære fløj under militærparade i Gaza, 28. maj 2021.(Foto: Flash90)
Vil ikke længere skelne mellem terrorgruppens politiske og militære fløj.

Storbritannien vil i dag erklærer at hele terrorgruppen Hamas er en terrorgruppe og forbyde al støtte til Hamas. Det betyder at dem som støtter Hamas risikere op mod 10 års fængsel, bekræfter den britiske ambassade i Israel.

Storbritanniens indenrigsminister, Priti Patel Tweetede:

Israels udenrigsminister, Yair Lapid Tweetede:

Storbritanniens indenrigsminister Priti Patel vil annoncerer beslutningen under begivenhed i Washington DC i USA, skriver Times of Israel.

Storbritannien besluttede allerede i 2001 at Izz al-Din al-Qassam Brigadene (Hamas’ militære fløj) er en terrorgruppe, men ikke terrorgruppens politiske fløj, som også er den der har kontrolleret Gaza siden 2007. Nu vil indenrigsminister Patel så meddele at Storbritannien ikke længere vil skelne mellem terrorgruppens to fløje.

– Vi må konstatere at vi ikke længere kan skelne mellem den militære og den politiske del af Hamas, hvilket er baseret på et bredt spektre af efterretning, information og koblinger til terror. Alvorligheden i det siger sig selv, siger ministeren.

Patel vil i næste uge fremme sagen i parlamentet. Afgørelsen vil betyde at dem som udtrykker støtter til Hamas, dem som mødes med deres medlemmer eller vifter med deres flag, risikere fængselsstraf på op mod 10 år.

Den britiske indenrigsminister siger at Hamas er «rabiat antisemitisk» og at et forbud mod terrorgruppen skal bidrage til at britiske jøder kan føle sig tryggere. Hun henviser til at Hamas har stået bag mange alvorlige terrorangreb mod jøder.

Patel mener også at den nuværende adskillelse mellem Hamas’ politiske og militære fløj blot er en kunstig adskillelse mellem de to fløje. Hun understreger også at man ikke vil acceptere Hamas’ ekstremisme og antisemitisme, eller at jøder skal føle sig utrygge på skoler, i gaderne, i synagogerne eller i deres hjem.

Israels premierminister Naftali Bennett hylder Storbritanniens beslutning.

– Hamas er en radikal islamistisk gruppe som angriber uskyldige israelere og vil have at Israel udslettes. Jeg hilser Storbritanniens beslutning om at erklære hele Hamas for at være en terrorgruppe velkommen – for det er netop hvad de er, Tweetede premierminister Bennett.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem