IDF: Mediehuset som blev bombet blev brugt til at forstyrre Iron Dome

Bygningen som husede flere nyhedsbureauer blev brugt af terrorgruppen Hamas til elektronisk krigsføring.
Al-Jalaa bygningen blev ødelagt af israelsk luftangreb 15. maj 2021. Bygning blev brugt af terrorgruppen Hamas. (Foto: Wikipedia)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det israelske forsvar har meddelt at højhuset som blev revet ned i et israelsk luftangreb under Gaza-krigen i maj (Operation Gaurdian of the Walls), som blandt andet husede nyhedsbureauerne Associated Press (AP) og Al-Jazeera, blev brugt af terrorgruppen Hamas til at føre elektronisk krigsføring mod Israel.

Bombningen af det 12 etagers høje højhus førte til international fordømmelse og opfordringer fra USA om at beskytte journalister, skriver avisen Israel Hayom.

IDF udtaler at målet var «af høj militær værdi for Hamas», som brugte bygningen til militær forskning og elektronisk krigsføring. Bygningen blev blandt andet brugt til at udvikle et system som skulle forstyrre Israels raketforsvar Iron Dome.

Iron Dome kalkulerer om en raket er på vej mod et befolket område og forsøger herefter at nedskyde den. Systemet formår at stoppe 90 procent af raketterne, hvilket er til stor frustration for terrorgruppen Hamas. Uden Iron Dome ville dødstallet blandt Israels civilbefolkning være langt højere, det samme ville de materielle skader mod israelernes hjem og andet.

– Angrebet blev gennemført for at begrænse fjendens evner, ødelægge specialudstyr og forhindre at det blev taget i brug under operationen, siger IDF.

Iron Dome nedskyder indkommende raketter. Nu forsøger terrorgruppen prøver Hamas at udvikle teknologi som kan omgå Israels raketforsvarssystem.

Bygningen blev totalødelagt for at sikre at Hamas udstyret ville blive ødelagt. Beboere og kontormedarbejderne i bygningen fik godt tid til at evakuere bygningen, således at ingen blev skadet. Israel forsikrede sig at alle var ude af bygningen før den blev ødelagt.

– Hændelsen skal sættes i kontekst – Hamas opererer med viden og vilje blandt civilbefolkningen i Gaza og gør det for at forhindre IDFs operative aktivitet, udtaler IDF videre.

Israels USA- og FN-ambassadør, Gilad Erdan, holdt mandag møde APs CEO og informerede ham om hvorfor Israel angreb bygningen hvor AP havde sine kontorer i Gaza. Erdan tror ikke AP var klar over at Hamas brugte bygningen.

– AP er et af de vigtigste nyhedsbureauer i verden og Israel tror ikke at AP-ansatte var klar over at de blev brugt så kynisk af Hamas’ hemmelige enhed, udtalte den israelske ambassadør efter mødet.

Erdan sagde også i mødet at Israel vil være behjælpelige med at får varer og forsyninger ind i Gaza således at APs kontor kan genopbygges igen.

Matti Friedman var tidligere journalist for Associated Press i Israel og Gaza. Han lærte hurtigt hvad medierne vil rapportere og hvad de vil fortie:

Hvad ligger bag mediernes uretfærdige dækning af Israel?
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel– Mellemøsteksperter er blevet akademiske partisaner
Næste artikelEU-rapport bekræfter at palæstinensiske skolebøger indeholder antisemitisme og opildning til vold
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise