Israel bad Tor Wennesland viderebringe advarsel

Bad norsk FN-udsending viderebringe klar besked til Hamas.
Norske Tor Wennesland er FNs specialudsending for fredsprocessen i Mellemøsten. Han fungerer som mellemled mellem Israel og terrorgrupperne i Gaza. Han er nu belvet bedt om at viderebringe klar besked til Hamas. (Foto: FN)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israel har sendt klar besked til terrorgruppen Hamas og advaret dem om en større militær respons hvis raketangrebene fortsætter.

Alene i løbet af weekenden affyrede terrorister i Gaza omkring 45 raketter mod Syd-Israel. Hvert eneste raketangreb forårsager skader, alvorlige traumer og PTSD blandt indbyggerne i de israelske lokalsamfund (Otef Aza) langs grænsen mod Gaza. Det israelske forsvar har besvaret de mange raketangreb med et begrænset antal luftangreb mod Hamas-mål. Derudover er fiskerizonen udenfor kysten af Gaza blevet lukket, skriver Times of Israel.

Forsvarsminister Benny Gantz mødtes mandag med FNs specialudsending for fredsprocessen i Mellemøsten, norske Tor Wennesland, for at diskutere den spændte situation. FNs specialudsending fungerer som mellemled mellem Israel og terrorgrupperne i den palæstinensiske enklave.

– Jeg gav udtryk for at det haster med øjeblikkeligt ophør af vold fra Gaza og gentog Israels urokkelige forpligtelse til at beskytte sine indbyggere og suverænitet, siger den israelske forsvarsminister i udtalelse.

Ifølge nyhedsmediet Walla News, har diplomatiske kilder med kendskab til sagen udtalt at israelske tjenestemænd har bedt Wennesland om at formidle en klar og tydelig besked til Hamas. Wennesland er også kommet med en klar fordømmelse af raketangrebene mod israelske civile fra Gaza.

Hamas og de andre terrorgrupper i Gaza har forhåbentligt taget budskabet til sig. Det seneste døn har der ikke været rapporter om raketangreb mod Syd-Israel.


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelNorge nægter at svare på om de stemte Iran ind i FNs kvindeudvalg
Næste artikelJohn Kerry anklages for at have lækket info om israelske operationer til Iran
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise