Norske Tor Wennesland er FNs specialudsending for fredsprocessen i Mellemøsten. Han fungerer som mellemled mellem Israel og terrorgrupperne i Gaza. Han er nu belvet bedt om at viderebringe klar besked til Hamas. (Foto: FN)

Israel bad Tor Wennesland viderebringe advarsel

Bad norsk FN-udsending viderebringe klar besked til Hamas.

Israel har sendt klar besked til terrorgruppen Hamas og advaret dem om en større militær respons hvis raketangrebene fortsætter.

Alene i løbet af weekenden affyrede terrorister i Gaza omkring 45 raketter mod Syd-Israel. Hvert eneste raketangreb forårsager skader, alvorlige traumer og PTSD blandt indbyggerne i de israelske lokalsamfund (Otef Aza) langs grænsen mod Gaza. Det israelske forsvar har besvaret de mange raketangreb med et begrænset antal luftangreb mod Hamas-mål. Derudover er fiskerizonen udenfor kysten af Gaza blevet lukket, skriver Times of Israel.

Forsvarsminister Benny Gantz mødtes mandag med FNs specialudsending for fredsprocessen i Mellemøsten, norske Tor Wennesland, for at diskutere den spændte situation. FNs specialudsending fungerer som mellemled mellem Israel og terrorgrupperne i den palæstinensiske enklave.

– Jeg gav udtryk for at det haster med øjeblikkeligt ophør af vold fra Gaza og gentog Israels urokkelige forpligtelse til at beskytte sine indbyggere og suverænitet, siger den israelske forsvarsminister i udtalelse.

Ifølge nyhedsmediet Walla News, har diplomatiske kilder med kendskab til sagen udtalt at israelske tjenestemænd har bedt Wennesland om at formidle en klar og tydelig besked til Hamas. Wennesland er også kommet med en klar fordømmelse af raketangrebene mod israelske civile fra Gaza.

Hamas og de andre terrorgrupper i Gaza har forhåbentligt taget budskabet til sig. Det seneste døn har der ikke været rapporter om raketangreb mod Syd-Israel.


Facebook
Twitter
Email
WhatsApp