Tjente millioner på at smugle for Hamas

Nu er israeleren idømt syv års fængsel.

Hver dag kører hundredvis af lastbiler med varer fra Israel til Gaza gennem Kerem Shalom. (Foto: The Israel Project)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

En indbygger fra Syd-Israel er idømt syv års fængsel, halvandet års prøvetid og en bøde på 376.000 kroner for at have solgt varer til en person i Gazastriben som samarbejder med terrorgruppen Hamas (Hamas har kontrollen i Gaza). Israeleren skal angiveligt blandt andet have solgt rør som terrorgruppen bruger til at producere raketter.

I retten blev der peget på at israeleren tjente flere millioner kroner på at sælge udstyr til forhandlere i Gaza som arbejder med Hamas. Varerne ble fragtet gennem grænseovergangen Kerem Shalom, skriver avisen Jerusalem Post.

Udover rør blev der solgt hegn, tykke tinpladder, jernbeholdere og andet. Israeleren skrev i toldangivelsen at varerne skulle bruges af et selskab som arbejder i Gaza, i et forsøg på at skjule for inspektørerne at varerne gik til en person som Israel havde under overvågning grundet hans bånd til Hamas.

Det antages at udstyret blev brugt til at producere raketter, granater og andre våben. Israeleren blev pågrebet af den israelske sikkerhedstjeneste Shin Bet og det israelske politi efter han blev afsløret ved brug af telefonaflytning.

Israeleren, som også skjulte indtægterne fra skattemyndighederne, var gået konkurs mens smuglingen stod på. Han blev dømt for forbrydelser som skader statens sikkerhed, samt konspiration om at begå en forbrydelse, kontakt med en udenlandsk agent, groft bedrageri, hvidvaskning og skatteunddragelse.

Tidligere artikelSæt din underskrift på MIFFs krav om at stoppe dansk forskelsbehandling af Israel i FN
Næste artikelFaktatjek af Fathi El-Abeds beskrivelse af Gaza
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)