Hver dag kører hundredvis af lastbiler med varer fra Israel til Gaza gennem Kerem Shalom. (Foto: The Israel Project)

Tjente millioner på at smugle for Hamas

Nu er israeleren idømt syv års fængsel.

En indbygger fra Syd-Israel er idømt syv års fængsel, halvandet års prøvetid og en bøde på 376.000 kroner for at have solgt varer til en person i Gazastriben som samarbejder med terrorgruppen Hamas (Hamas har kontrollen i Gaza). Israeleren skal angiveligt blandt andet have solgt rør som terrorgruppen bruger til at producere raketter.

I retten blev der peget på at israeleren tjente flere millioner kroner på at sælge udstyr til forhandlere i Gaza som arbejder med Hamas. Varerne ble fragtet gennem grænseovergangen Kerem Shalom, skriver avisen Jerusalem Post.

Udover rør blev der solgt hegn, tykke tinpladder, jernbeholdere og andet. Israeleren skrev i toldangivelsen at varerne skulle bruges af et selskab som arbejder i Gaza, i et forsøg på at skjule for inspektørerne at varerne gik til en person som Israel havde under overvågning grundet hans bånd til Hamas.

Det antages at udstyret blev brugt til at producere raketter, granater og andre våben. Israeleren blev pågrebet af den israelske sikkerhedstjeneste Shin Bet og det israelske politi efter han blev afsløret ved brug af telefonaflytning.

Israeleren, som også skjulte indtægterne fra skattemyndighederne, var gået konkurs mens smuglingen stod på. Han blev dømt for forbrydelser som skader statens sikkerhed, samt konspiration om at begå en forbrydelse, kontakt med en udenlandsk agent, groft bedrageri, hvidvaskning og skatteunddragelse.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp