Hamas sagde nej til 15 mio. dollars til udvikling af Gaza

Hamas-lederen Ismail Haniyeh talte ved begravelsen af den iranske general Qasem Soleimani. (Foto: Khamanei.ir)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Ifølge Ismail Haniyeh som er en af toplederne i terrororganisationen Hamas der styrer Gazastriben, har de sagt nej til et tilbud om 15 mio. dollars i udviklingsbistand til Gaza.

– Vi forstod at vi i bytte skulle opløse vores militære fløje og indlemme dem i politistyrkerne og indlevere vores våben, især de tunge våben, raketter som rækker til Tel Aviv og endda længere, og opgive kapaciteten til selvstyre i Gazastriben, siger Haniyeh til avisen Al-Lusail i Qatar. Tilbudet skal være kommet som en del af Trump-planen, skriver Times of Israel.

– Vi ønsker at bryde blokaden, og vi ønsker [utviklings-] projekter i Gaza. Vi ønsker en havn i Gaza – men som en rettighed, ikke i bytte for vores politiske principper og afvæbning. Vores princip er Palæstina fra floden til havet, retten til at vende tilbage, løsladelse af fanger og etablering af en fuldt ud suveræn palæstinensisk stat med Jerusalem som hovedstad, sagde Haniyeh.

Hamas’ erklærede mål er at fjerne den jødiske stat. Det betyder mere for terrororganisationen end velfærden blandt to millioner palæstinensere.

Hamas’ mål om at ødelægge Israel går danske mediers næse forbi – læs for eksempel hvordan Jyllands-Posten og Fyens Stifttidende dækkede de 700 raketangreb fra Gaza ind i Israel i løbet af to dage i 2019.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)