Hamas-lederen Ismail Haniyeh talte ved begravelsen af den iranske general Qasem Soleimani. (Foto: Khamanei.ir)

Hamas sagde nej til 15 mio. dollars til udvikling af Gaza

Hamas vil beholde deres terror-raketter.

Ifølge Ismail Haniyeh som er en af toplederne i terrororganisationen Hamas der styrer Gazastriben, har de sagt nej til et tilbud om 15 mio. dollars i udviklingsbistand til Gaza.

– Vi forstod at vi i bytte skulle opløse vores militære fløje og indlemme dem i politistyrkerne og indlevere vores våben, især de tunge våben, raketter som rækker til Tel Aviv og endda længere, og opgive kapaciteten til selvstyre i Gazastriben, siger Haniyeh til avisen Al-Lusail i Qatar. Tilbudet skal være kommet som en del af Trump-planen, skriver Times of Israel.

– Vi ønsker at bryde blokaden, og vi ønsker [utviklings-] projekter i Gaza. Vi ønsker en havn i Gaza – men som en rettighed, ikke i bytte for vores politiske principper og afvæbning. Vores princip er Palæstina fra floden til havet, retten til at vende tilbage, løsladelse af fanger og etablering af en fuldt ud suveræn palæstinensisk stat med Jerusalem som hovedstad, sagde Haniyeh.

Hamas’ erklærede mål er at fjerne den jødiske stat. Det betyder mere for terrororganisationen end velfærden blandt to millioner palæstinensere.

Hamas’ mål om at ødelægge Israel går danske mediers næse forbi – læs for eksempel hvordan Jyllands-Posten og Fyens Stifttidende dækkede de 700 raketangreb fra Gaza ind i Israel i løbet af to dage i 2019.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp