Hamas sagde nej til 15 mio. dollars til udvikling af Gaza

Hamas vil beholde deres terror-raketter.

Hamas-lederen Ismail Haniyeh talte ved begravelsen af den iranske general Qasem Soleimani. (Foto: Khamanei.ir)

Ifølge Ismail Haniyeh som er en af toplederne i terrororganisationen Hamas der styrer Gazastriben, har de sagt nej til et tilbud om 15 mio. dollars i udviklingsbistand til Gaza.

– Vi forstod at vi i bytte skulle opløse vores militære fløje og indlemme dem i politistyrkerne og indlevere vores våben, især de tunge våben, raketter som rækker til Tel Aviv og endda længere, og opgive kapaciteten til selvstyre i Gazastriben, siger Haniyeh til avisen Al-Lusail i Qatar. Tilbudet skal være kommet som en del af Trump-planen, skriver Times of Israel.

– Vi ønsker at bryde blokaden, og vi ønsker [utviklings-] projekter i Gaza. Vi ønsker en havn i Gaza – men som en rettighed, ikke i bytte for vores politiske principper og afvæbning. Vores princip er Palæstina fra floden til havet, retten til at vende tilbage, løsladelse af fanger og etablering af en fuldt ud suveræn palæstinensisk stat med Jerusalem som hovedstad, sagde Haniyeh.

Hamas’ erklærede mål er at fjerne den jødiske stat. Det betyder mere for terrororganisationen end velfærden blandt to millioner palæstinensere.

Hamas’ mål om at ødelægge Israel går danske mediers næse forbi – læs for eksempel hvordan Jyllands-Posten og Fyens Stifttidende dækkede de 700 raketangreb fra Gaza ind i Israel i løbet af to dage i 2019.

Tidligere artikelFor dig som savner Tel Aviv
Næste artikel– Vigtigt at indføre israelsk lov for at stoppe de lovløse tilstande på Vestbredden
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.