Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Senior Hamas medlem opfordrer palæstinensere i udlandet til at dræbe jøder

Opstandene langs Gaza-grænsen er blevet mere ekstreme og voldelige. (Foto: IDF Talsmand)
Opstandene langs Gaza-grænsen er blevet mere ekstreme og voldelige. (Foto: IDF Talsmand)
Fathi Hamad er kendt for sin hadefulde retorik. Han opfordrer også palæstinensere på Vestbredden til at knivstikke israelere. En anden Hamas-embedsmand forsøger at distancere Hamas fra Hamads bemærkninger.

Et højtstående Hamas medlem har opfordret palæstinensere bosiddende i udlandet til at dræbe jøder rundt om i verden, skriver Times of Israel.


Fathi Hamad er medlem af Hamas politburo, han betragtes som en hardliner og er kendt for sin hadefulde retorik. Hamads udtalelser kom i forbindelse med de seneste uroligheder ved grænsen mellem Gazastriben og Israel i fredags.


“Vores tålmodighed er opbrugt. Vi er ved at eksplodere. Hvis belejringen ikke stopper, vil vi med Guds hjælp og herlighed eksplodere i vores fjenders ansigt. Hvis Gud vil, vil eksplosionen ikke kun ske i Gaza, men også på Vestbredden og i udlandet” sagde Hamad og henviste til de israelske begrænsninger af den frie bevægelse og varer mellem Israel og Gaza.

“Men vores brødre i udlandet forsøger at gøre sig klar. De har varmet op i lang tid. I er 7 millioner palæstinensere i udlandet – det er slut med at varme op nu. Der er jøder overalt, og vi må slagte og dræbe alle jøder på kloden, hvis Gud tillader det.”

Israel har meddelt, at begrænsningerne af den frie bevægelse ind i og ud af Gaza opretholdes for at forhindre Hamas og andre terrorgrupper i at importere våben.

En Hamas embedsmand i Gaza har forsøgt at distancere terrorgruppen fra Hamads kommentarer og insisterede på, at de ikke repræsenterer Hamas’ officielle holdning.

“Det er personlige udtalelser, som ikke repræsenterer Hamas. De er ikke mere end følelsesmæssige kommentarer, som han måske har sagt efter drabet af et af vores medlemmer”. Embedsmanden ønskede at forblive anonym, fordi han ikke var autoriseret til at tale med den israelske presse, skriver The Times of Israel.

“Vores problem er ikke med jøderne, men derimod besættelsen og den zionistiske bevægelse, som besætter Palæstina.”

I torsdags, fejlidentificerede israelske soldater tilsyneladende en Hamas-operativ for at være en væbnet terrorist ved grænsen mellem Gaza og Israel. De israelske styrker skød og dræbte den pågældende.

Fredag d. 12 juli kastede palæstinensiske demonstranter sten mod de israelske sikkerhedsstyrker under protester langs grænsen til Israel.

Times of Israel skriver, at Benjamin Netanyahus arabisktalende talsperson Ofir Gendelman har tweetet, at Israel vil “bruge [Hamads kommentarer] til at samle støtte til os og afsløre Hamas sande ansigt. Tak Fathi!”

Israel og Palæstina direktøren hos Human Rights Watch Omar Shakir tog afstand fra Hamads kommentarer og beskrev dem som “fuldstændigt forfærdelige”.

“Opfordring til at dræbe folk baseret på deres religion høre ikke hjemme i en frihedsbevægelse,” sagde Shakir.

En række palæstinensiske bruger på de sociale medier – eksempelvis Ahmad Abu Artema, en aktivist i Gaza, langede også ud efter Hamad.


“Vores fjende er besættelsen og ikke jøder. Der er mange jøder, der støtter rettigheder og retfærdighed i verden,” sagde han i et Facebook oplsag.

I sin tale opfordrede Hamad også palæstinensere på Vestbredden til at knivstikke israelere.

“O, folk på Vestbredden, hvor længe vil I forblive stille?” sagde han. “Vi vil have knivene frem. Fem shekels. Hvor meget koster en jødes hals? Fem shekels eller mindre?”

Det seneste år er Hamad kommet med hadefulde kommentarer mod Israel. I ​​juli 2018 opfordrede han for eksempel muslimer til at dræbe zionistiske jøder.


“O muslimer, hvor end I finder en zionistisk jøde, skal I dræbe ham, for det er et udtryk for jeres solidaritet med Al-Aqsa-moskeen og et udtryk for jeres solidaritet med … jeres Jerusalem, jeres Palæstina og … jeres folk,” sagde Hamad i sin tale ved en begravelse ved den store Omari-moske i Gaza.


I fredags hævdede Hamad også, at Hamas har en fabrik til at producere bælter med eksplosiver og truede Israel med, at hvis begrænsningerne i den frie bevægelse ikke blev ophævet ville israelerne “blive dræbt af vores bælter.”

Hamad advarede om, at palæstinenserne kunne komme ind i israelsk territorium gennem hegnet mellem Gaza og Israel iført bælterne.

Hamas og Israel har i løbet af det seneste år flere gange aftalt uofficiel våbenhvile. Hamas har ofte anklaget Israel for ikke at overholde aftalerne. Embedsmænd i Gaza har sagt, at våbenhvile indebærer, at terrorgrupper i Gaza stopper volden i grænseområdet til gengæld for at Israel ophæver restriktionerne i den frie bevægelse.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem