Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas’ Salah Bardawil praler: “50 af 62 martyrer den 14.-15. maj var Hamas medlemmer”

Hamas embedsmand Salah Bardawil
Hamas embedsmand Salah Bardawil
Påstande om, at de dræbte ved "Great March of Return" protesterne var fredelige civile, holder ikke - i følge Hamas.

Times of Israel citerer Hamas embedsmand Salah Bardawil (Salah Al Bardaweel) fra et interview på det palæstinensiske Baladna TV den 16. maj 2018:

… I den sidste runde af konfrontationer, hvis vi siger, at 62 mennesker blev martyrer, var de 50 Hamas og 12 fra folket…

Bardawil hævder, at tallene er de officielle. Du kan se en video af interviewet med Badawil på “IsraellyCool“. Eller gå direkte til MEMRIs clip af udsendelsen fra Baladna TV.

Palæstinensisk-israelske journalist Khaled Abu Toameh tilføjer, at Bardawil påstår, at mindst 50% af de dræbte palæstinensere i løbet af de sidste uger var fra Hamas.

Times of Israel skriver endvidere, at Hamas talsmand Fawzy Barhoum dog ikke vil bekræfte over for nyhedsbureauet AFP, at alle 50 var Hamas-medlemmer, men fortalte at Hamas betaler for alle 50 begravelser, uanset om der var tale om medlemmer, støtter, eller folk uden en forbindelse til “fraktionerne.”

Bassem Naim, også en ledende Hamas embedsmand, vil ikke bekræfte et tal, men sagde at der var tale om “en stor bevægelse med stor folkelig støtte.” Det var helt “naturligt at se et stort antal medlemmer og støtter af Hamas”, som deltager i den slags protest – og at de dræbte i øvrigt var fredelige allesammen.

I torsdags (den 10. maj) havde Hamas leder Yahya Sinwar dog udtrykt, at han håbede på, at det vil lykkes demonstranterne at bryde igennem grænsehegnet – meget gerne samtidigt med åbningsceremonien for den amerikanske ambassade i Jerusalem mandag den 14. maj.

Og i et interview på Al-Jazeera den 13. maj sagde senior Hamas embedsmand Mahmoud Al-Zahhar bl.a.:

… når vi taler om “fredelig modstand” narrer vi offentligheden. Det er fredelig modstand støttet af militær magt … og nyder meget stor folkelig støtte.

Der var i øvrigt mindst 3 medlemmer af “Palestinian Islamic Jihad” blandt de dræbte – i følge dødsannoncen på Islamic Jihad hjemmesiden.

Tilføjelse 18. marts 2018 Bjarte Bjellås har skrevet lidt mere om dette emne på miff.no. I miff.dk kan vi desværre tage nære så meget med som man kan i Norge … men der er heldigvis mange danskere, der kan læse norsk. Så kigge gerne på 50 av de drepte var Hamas-medlemmer – Nesten alle de drepte i mandagens opptøyer var medlemmer av terrorgrupper fra i dag.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem