Ledere i den iranske revolutionsgarde foran en af deres nyeste droner navngivet Gaza, 22. maj 2021. (Foto: Revolutionsgarden)

Israel har nedskudt iranske droner på vej til Gaza med våben

Israels forsvarshær (IDF) oplyser at de i løbet af 2021 stoppede flere iranske droner på vej til Gaza med våben, skriver Times of Israel.

Israelske F35-jagerfly stoppede to iranske dræber langt fra Israels grænser tilbage i marts 2021, meddeler IDF. En tredje drone blev stoppet med elektronisk krigsførring.

– Afskæring af dronerne skete før de nåede israelsk luftrum, i koordinering med nabolandene, oplyser IDF.

Det er første gang IDF har brugt F35 til at nedskyde en drone. Dronerne fragtede våben, blandt andet pistoler på vej til terrorgrupperne i Gaza.

Forsvarsminister Benny Gantz har tidligere anklaget Iran for forsøg på at smugle TNT til terrorister i Judæa og Samaria (Vestbredden) med droner.

I sidste måned rapporterede israelsk TV-kanal at Israel og deres allierede i regionen arbejder på at skabe en fælles forsvarspagt mod truslen fra iranske droner. Arbejdet med at skabe forsvarspagten sker efter flere droneangreb og krydsermissilangreb mod Saudi-Arabien og Emiraterne. Iransk-støttet militser i Yemen og Irak har fået skylden for angrebene.

Israelske F35-jagerfly blev brugt til at nedskyde iranske droner på vej til Gaza med våben. (Foto: IDF)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp