Israelske forskere har haft succes med at tilbagerulle aldringsprocessen i ægceller. (Foto: Donnie Ray Jones, 8. april 2019, flickr)

Israelske forskere har haft succes med at tilbagerulle aldringsprocessen i ægceller

- Jeg håber at vi i løbet af det kommende årti vil kunne øge fertiliteten blandt ældre kvinder, siger Michael Klutstein.

Forskere ved Hebrew University i Jerusalem har fundet frem til at antiviral medicin kan hjælpe med at “vende” aldningen af ​​menneskelige ægceller og dermed øge fertiliteten hos ældre kvinder, skriver The Algemeiner.

Vi lever i en tid hvor alderen blandt mange førstegangsfødende er ældre og dermed står flere og flere kvinder over for stigende fertilitetsproblemer, når de ønsker at blive mødre. Selv med fertilitetsbehandælinger som eksempelvis IVF-behandling. Når kvinder når slut 30’erne eller 40’erne, har de ofte ophobet så mange DNA-skader gennem årene, at deres ægceller ikke kan modnes eller blive befrugtet.

Michael Klutstein som er molekylærbiolog ved Hebrew University i Jerusalem, forsker i at vende aldringen i ældre kvinders ægceller. Forskningsstudiet fra hans laboratorium blev udført af ph.d.-studerende Peera Wasserzug-Pash sammen med klinikere fra hospitalerne Hadassah og Shaare Zedek. De har identificeret en af ​​de ældningsprocesser som hæmmer ægmodningen ved at bruge ægceller fra mennesker og mus.

“Omkring halvdelen af ​​vores genom er lavet af viruslignende sekvenser eller fragmenter af vira, som kan forårsage betydelig skade på DNA’et, hvis de får lov til at blive aktiveret gennem ekspression,” forklarede forskerne. “Det er ældningsprocessen som sørger for at systemet ikke kan holde de skadelige elementer undertrykt og inaktive.”

Holdet reproducerede derefter kunstigt den destruktive ældningsproces i ægceller, før de forsøgte at fortryde skaden ved at bruge antiviral behandling.

“I deres forskning viste forskerne, at antivirale lægemidler faktisk vendte processen i museægceller og vendte tilbage til deres tidligere ungdommelige jeg,” udtaler Hebrew University.

Resultaterne af undersøgelsen blev offentliggjort i det peer-reviewede tidsskrift Aging Cell.

“Jeg håber at vi i løbet af det kommende årti, vil kunne øge fertiliteten blandt ældre kvinder ved brug af antiviral behandling,” sagde Klutstein.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp