Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk opfindelse forvandler drikkevand til antibakteriel opløsning

Israelske forskere forvandler vand til effektivt desinfektionsmiddel. (Foto: https://www.flickr.com/photos/160866001@N07/)
Ifølge forskere fra Bar-Ilan universitet kan det miljøvenlige desinfektionsmiddel bruges til at dræbe bakterier og vira på alle slags overflader.

Med den nye teknologi kan bakterier og vira dræbes effektivt. Ved metoden forvandles almindeligt vand øjeblikkeligt til en effektiv og miljøvenlig desinfektionsmiddel efter behov, skriver Israel 21c.

Teknologien er udviklet af kemikere ved Bar-Ilan universitet i Ramat Gan, teknologien blev patenteret sidste år af universitetets BIRAD Research and Development Company.

Desinfektionsopløsninger som tidligere er blevet fremstillet ved hjælp af teknologien har vist sig at have bakteriedræbende evner i hospitalsforsøg udført i Israel.

For nylig viste desinfektionsmidlet sig også effektivt til at neutralisere virus af forskellige Corona-typer i test udført i laboratoriet af professor Ronit Sarid ved BIU’s Mina og Everard Goodman ved Faculty of Life Sciences.

-Vi undersøgte opløsningernes evne til at forringe herpes simplex-virus type 1-infektion og human Coronavirus OC43. Begge vira blev fuldstændigt fjernet ved brug af desinfektionsmidlet på forskellige tidspunkter. De strukturelle egenskaber i OC43 svarer til dem i den nye SARS-CoV-2, hvilket antyder at den virus også let kan fjernes ved brug af desinfektionsmidlet, siger Sarid.

Forskerne Eran Avraham og Izaak Cohen udviklede teknologien fra vand-til-desinfektionsopløsning i laboratoriet hos professor Doron Aurbach, som er en international elektrokemi-ekspert ved BIU’s Institute of Nanotechnology and Advanced Materials Chemistry.

Ved den nye metode laves en blanding af vand og nanometer-formede elektroder som har unikke overfladegenskaber. Kombinationen af de forbindelser skaber et effektivt desinfektionsmiddel som dræber bakterier, vira og sporer.

I modsætning til mange andre desinfektionsmidler, som eksempelvis klor er den vandbaserede opløsning sikker ved hudkontakt og den forurener ikke grundvandet, siger forskerne.

-Den antiseptiske evne er 100 gange mere effektiv end blegemiddel og derfor er lave koncentrationer på mellem 50 og 200 mg af de aktive stof pr. liter tilstrækkelig til at desinficere – i modsætning til blegemiddel som kræver mellem 5.000 og 20.000 mg pr. liter. Stofferne er også meget mere miljøvenlige og forårsager ikke forbrændinger eller tør hud. De forårsager ikke korrosion, og vigtigst af alt med den meget lave koncentration på 50 mg eliminerer de alle slags vira, udtaler forskerne.

Teknologien kan bruges til forskellige desinfektionsprodukter som eksempelvis spray-aerosoler til desinfektion af overflader, apparater, senge, skabe og badeværelser, beholdere til nedsænkning af hænder, sko eller forskellige enheder, desinfektionsservietter, luftrensere med tør tåge og andet.

-Evnen til at fremstille elektroder i forskellige former og strukturer gør teknologien velegnet til næsten enhver anvendelse – fra en ‘kassette’ i et klimaanlæg, en beholder til vask af fisk og kød, til desinfektion og fjernelse af pesticider fra grøntsager og frugt, en enhed til fremstilling af antibakterielle engangsklude og mange andre behov – endda masker og handsker, sagde Avraham.

Gennem sin startup, AqooA Solutions: Eco Sanitizing Technologies, har den israelske iværksætter Barak Dror Wanderman arbejdet med den endelige udvikling og produktion af bærbare enheder som kan fremstille desinfektionsopløsninger efter behov fra drikkevand.

-Forestil dig en situation hvor du er i et travlt indkøbscenter og vil bruge et offentligt toilet. Alt hvad du skal gøre er at tage den kompakte sprayflaske frem og tilsætte vand – nu har du et desinfektionsmiddel som kan bruges til at sterilisere toilet- og toiletområdet og være beskyttet, siger Avraham.

Desinfektionsmidlerne kommer i særlige beholdere, de kan bruges i to måneder og sælges i genanvendelige flasker. De genanvendelige flasker kan via en enkel proces bruges til langvarig brug, tilføjer forskerne.

-Der findes mange forskellige antibakterielle desinfektionsmidler på markedet, men dette stof er baseret på vand. Det er billigere, tre gange så effektivt, syv gange mindre giftigt for mennesker, det bevarer sin effektivitet meget længere og kan dræbe en lang række bakterier, siger Frances Shalit, BIRAD VP ved Business Development.

-Vi står foran ​​en revolution ved at kunne tilbyde befolkningen og medicinske institutioner det mest effektive og grønne desinfektionsmiddel. Teknologien vil redde mange liv, sparer økonomien for mange penge og eliminerer brugen af ​​farlige kemikalier som skader miljøet, siger Wanderman.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem