De israelske toldmyndigheder er stolte over deres firbenede verdensmester. Illustrativt foto af en schæferhund (Foto: Martin Eayrs https://www.flickr.com/photos/eltpics/)

Israelsk verdensmester har snude for ulovlige kontanter

Det siges at hunden er menneskets bedste ven. Katcha er også menneskets bedste snude.


De israelske toldmyndighedernes firbenede-stjerne Katcha har slået 16 andre hunde i international konkurrence afholdt i Rusland, her blev hun kåret til verdensmester, skriver Times of Israel. ​ ​

Til daglig tilbringer Katcha tiden på patrulje i Ben Gurion lufthavn. Katchas træner, Chen Cohen, viste hendes færdigheder for Kanal 12. TV-holdet fulgte makkerparret gennem deres tur på jagt efter ulovlige stoffer og kontanter som smugles ind i landet gennem lufthavnen.​ Katchas snude fangede færten af noget usædvanligt og identificerede en kuffert fyldt med Eurosedler.​

​Cohen, der har arbejdet med Katcha i 5 år, forklarede at hun dagligt øver sig i at snuse til bundter med 10.000 dollars for at holde sit snuse-talent ved lige.​ ​Og Katcha er ikke en vovse med blot et enkelt trick i poten; hun kan også få færten af narkotika, såsom kokain og MDMA eller ecstasy.​ ​Sidste år fik Katchas snude færten af en smugler, der forsøgte at smugle 5.000 ecstasy-piller gennem lufthavnen.​ ​

I 2018 stoppede de israelske toldmyndigheder 1.200 forsøg på at smugle stoffer, 80 forsøg på pengesmugling på i alt 5 millioner dollars.​ ​Toldhunde snuste sig også frem til en kuffert fyldt med papegøjer.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp